L'Àgora participa en un projecte educatiu amb gossos d'assistència


  • Comparteix:

L'escola Àgora ha acollit aquest divendres al matí el programa 'Aprendre Junts és Millor', una iniciativa d'educació assistida amb gossos que vol mostrar els beneficis de les mascotes en l'aprenentatge dels nens. La jornada organitzada per l'empresa d'alimentació d'animals Purina i el Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC) també ha incidit en la importància de la cura responsable dels animals de companyia.

Els alumnes de primer de primària del centre s'han trobat amb la Lila i la Charlotte, dues gosses d'assistència. Junts han treballat les habilitats lectores i de comprensió dels menuts llegint el conte 'L'estiu que vaig conèixer el meu millor amic', una història protagonitzada per dos veïns i el seu gos. Els estudiants han pogut llegir un per un i en veu alta un fragment del llibre mentre acariciaven els animals.

Alumnes

Hem fet moltes activitats amb els gossos, els hem donat menjar, els hem explicat un conte i ens ho hem passat molt bé. / Hem donat menjar als gossos i els hem explicat un conte.


La incorporació de gossos d'educació assistida a les aules també té l'objectiu d'ajudar alumnes amb discapacitat o amb problemes d'aprenentatge. Segons la tècnica en intervencions assistides amb animals Ester Amores la interacció entre nens i gossos millora, entre altres coses, la confiança dels alumnes més tímids.

Ester Amores

El gos és un estimulador que pot ajudar, per exemple, els nens més tímids i que no volen sortir a parlar amb públic. El gos els fa sentir més protegits i no sentir-se jutjats.


La iniciativa visitarà una trentena de centres fins al juny i preveu arribar als 5.000 nens fins al 2018.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.