L'alcalde es compromet 'personalment' a millorar el funcionament dels consells de districte


  • Comparteix:

Els veïns diuen que 'estan a l'espera' de resultats concrets

Els veïns diuen que 'estan a l'espera' de resultats concrets

L'alcalde s'ha compromès 'personalment' a 'donar la volta' a la crisi de funcionament del consells de districte. Lluís Recoder ha anunciat que es convocaran els grups de treball per tal d'acostar posicions i que aviat es presentarà una proposta sobre el mecanisme de priorització de les partides del pressupost que han de gestionar els districtes. Per la seva banda, els veïns estan a l'espera de veure els resultats d'aquest compromís personal, tot i que de moment s'han mostrat 'esperançats' que l'equip de govern millori els canals de participació.

Aquestes han estat les impressions de la reunió que l'alcalde ha mantingut amb representants de nou de les associacions veïnals dels districtes durant una hora i mitja, després de la crisi provocada per la marxa de 7 entitats veïnals de les sessions dels consells de districte. Lluís Recoder ha pres bona nota de les reivindicacions dels veïns i s'ha compromès 'personalment' a 'donar la volta' a una situació que ha qualificat com un 'impasse'.

Lluís Recoder

Hi ha un compromís genèric i personal per canviar la situació. Farem un calendari dels grups de treball i solucionarem els problemes endèmics.


Recoder ha anunciat que la Comissió de Govern ja ha aprovat una proposta de metodologia per tal que els veïns dels districtes puguin prioritar la partida de 150.000 euros que els hi pertoca, i ha assenyalat que en els propers dies es presentarà el projecte als representants veïnals que participen als grups de treball d'Economia.

De la seva banda, els representants de les 9 associacions de veïns que s'han reunit amb l'alcalde han manifestat que estan 'a l'espera' de veure els resultats del compromís personal assumit per Lluís Recoder. Els veïns veuen amb bons ulls l'actitud de l'equip de govern, però afegeixen que cal esperar per veure si els compromisos s'acompleixen. Ramon Obach és membre de l'Associació de Veïns i Propietaris de La Floresta.

Ramon Obach

L'alcalde ha reconegut que hi ha coses que no funcionaven. Ara hem d'esperar que realment posi fil a l'agulla.


Durant la reunió, els portaveus veïnals han afirmat que la 'ineficàcia' dels consells de districte no és responsabilitat directa del seu president, el regidor de Descentralització. Xavier Cortés ha rebut amb satisfacció aquesta postura, tot i que ha reiterat que alguns sectors volen desgastar l'equip de govern amb aquesta acusació.

Xavier Cortés

No hi ha un problema personal amb el regidor de Descentralització, tot i que alguns ho volen fer creure. Si fos així, fa temps que estaria solucionat.


Els representants de les associacions de veïns han anunciat que participaran a la propera reunió dels consells de districte, el mes de juliol, per comprovar si els compromisos assumits per l'equip de govern es porten a la pràctica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.