El Banc de Sang i Teixits organitza dissabte una jornada especial de donació


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'última marató de donació de sang celebrada a Sant Cugat

Imatge d'arxiu de l'última marató de donació de sang celebrada a Sant Cugat

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya organitza aquest dissabte una jornada especial de donació de sang. La plaça d'Octavià serà l'epicentre de la iniciativa entre les deu del matí i les dues del migdia. A la tarda, l'autobús per fer les donacions estarà obert entre dos quarts de cinc i les vuit del vespre.

El delegat del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Enric Martínez, ha explicat que és important tirar endavant jornades com aquesta.

Enric Martínez

Després de les festes de Nadal, les reserves de sang baixen una mica. Passat festes, volem fer una jornada especial per recuperar les reserves.


Martínez ha afegit que les donacions a partir dels 65 anys ja no són possibles. Per tant, és necessari aconseguir que els més joves s'impliquin en aquesta proposta ja que qualsevol pot necessitar sang en algun moment de la vida.

Enric Martinez

Hi ha un objectiu fonamental: captar nous donants. Tenim donants de molts anys que quan fan els 65 anys s'han de retirar i hem de tenir una pedrera.


Les donacions més necessàries són les de les persones de grup sanguini 0 negatiu, de les quals hi ha menys, perquè són les que poden donar a tothom però només poden rebre d'aquest mateix grup.

A part d'aquesta unitat mòbil que visitarà dissabte Sant Cugat, la ciutat té un punt fix de donació de sang a l'Hospital General de Catalunya tots els dimecres.

Marató de donació de sang
El Banc de Sang i Teixits ja està treballant amb l'Ajuntament per organitzar al maig la 9a marató de donació de sang. L'objectiu és continuar amb aquesta iniciativa que accepta donacions continuades durant tot el dia en una jornada amenitzada amb diferents activitats. En l'última edició es van aconseguir 300 donacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.