L'Ajuntament atribueix als veïns la instal·lació de la xarxa que va causar la mort a quatre aus


  • Comparteix:

Un exemplar de falcillot / Foto: Wikimedia Commons

Un exemplar de falcillot / Foto: Wikimedia Commons

L'Ajuntament atribueix als veïns la instal·lació de la xarxa al niu d'un edifici d'habitatges de Sant Cugat que va causar la mort de dos coloms i dos falcillots, després de quedar atrapats. El consistori respon així la denúncia que ha fet la Fundació per a l'Assessorament i l'Acció en Defensa dels Animals (FAADA). Segons el consistori, els Agents Rurals van anar al lloc dels fets en requerimet de l'Ajuntament i van determinar que la xarxa no era l'adequada ja que no impedia l'entrada d'ocells més petits, que quedaven atrapats una vegada eren a l'interior dels forats.

L'equip de govern explica que el 7 d'agost de 2014 l'Ajuntament va fer una inspecció en un edifici situat a la rambla del Celler en resposta a la denúncia d'una veïna que es queixava de les molèsties ocasionades per la nidació i presència de coloms a l'edifici. Una vegada inspeccionada la finca, l'Ajuntament va requerir a la comunitat de veïns que fes les intervencions necessàries per evitar el repòs i la nidació de coloms en uns forats de ventilació de l'immoble. Segons el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, aquesta intervenció havia d'anar a càrrec de la comunitat de veïns, com a propietaris de l'edifici on s'havia detectat la presència de nius de coloms.

Puigdomènech assegura que en cap moment van requerir que es posés un determinat tipus de xarxa i que la comunitat de veïns va prendre totes les decisions com a propietaris de l'edifici.

Joan Puigdomènech

L'Ajuntament no pot actuar sobre propietat privada però pot requerir que perquè no hi hagi molèsties es col·loqui algun sistema perquè les aus no nidifiquin. La comunitat fa l'actuació i col·loca unes xarxes que segurament no eren les més adequades.


L'Ajuntament lamenta els fets i els danys ocasionats, i referma la voluntat de 'preservar el cicle vital de les espècies animals que conviuen a la ciutat'. Puigdomènech desconeix com està el procés judicial, que s'ha hagut d'iniciar arran de la denúncia de FAADA, i si l'edifici ha tornat a posar alguna xarxa similar a la que els Agents Rurals van retirar, tot i que assegura que en faran seguiment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.