Sant Cugat condemna la transfòbia i tota discriminació per identitat de gènere


  • Comparteix:

Moment del minut de silenci del ple per l'Alan

Moment del minut de silenci del ple per l'Alan

Tots els grups municipals han expressat al ple d'aquest dilluns el condol per la mort del menor rubinenc Alan, que es va treure la vida per un presumpte cas de 'bullying' a causa de la seva transsexualitat, i han condemnat la transfòbia. Ho han fet a través d'una moció proposada inicialment per ERC-MES a la qual s'han sumat Convergència, la CUP-PC, C's, ICV-EUiA i el PSC. Tot i sumar-se als acords per al rebuig de la transfòbia i el condol per la mort del jove, el PP s'ha abstingut en els punts vinculats al desplegament de la llei dels drets del col·lectiu LGTBI, de la qual no comparteix alguns preceptes.

ESCOLTA-HO

L'acord condemna tota discriminació per raó d'identitat de gènere o expressió de gènere. Per això reclama al govern l'aplicació i el desplegament de la llei per garantir els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. També reclama el seu desplegament a àmbit local i el compromís de l'Ajuntament de dotar els centres educatius dels recursos necessaris per lluitar contra la LGTBIfòbia i els casos d'assetjament escolar.

En aquest sentit, el regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha fet una crida a la lluita contra l'estigmatització i marginació.

Èric Gómez

El cas de l'Alan és un assassinat social i com a societat també en som responsables. Sento vergonya d'una societat que és capaç d'estigmatitzar i marginar per la condició sexual o identitat de gènere.


És una visió compartida per la resta de grups municipals, que han destacat la necessitat de treballar per la igualtat i combatre qualsevol discriminació per qüestió de gènere. Per això la moció també insta les institucions corresponents a l'impuls d'una Llei per la Identitat de Gènere per agilitzar els procediments de canvi de nom i sexe en els documents i certificats oficials, entre d'altres.

Abans del debat de les diferents mocions, tots els grups municipals han fet un minut de silenci en record al jove i contra la transfòbia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.