Multitudinària rua dels Tres Tombs per recordar el passat rural de Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat un any més la festivitat de Sant Antoni Abat, que ha portat genets i carros a recórrer el centre de la ciutat amb la rua dels Tres Tombs. Centenars de persones han seguit aquest diumenge la tradició, que ha tingut un dels seus moments més multitudinaris en la benedicció dels animals. Enguany, una vintena de carros i centenars de genets han donat forma a la passada, que ha estat encapçalada per la imatge de Sant Antoni Abat i els banderers, l'Hípica Can Caldés.

Enguany, la celebració de la rua ha coincidit amb la festivitat de Sant Antoni Abat i per això els actes han arrencat amb la tradicional missa. Després de l'esmorzar de pagès, ha arrencat la rua, que s'ha desenvolupat amb normalitat i seguint el recorregut d'anys anteriors. L'única incidència registrada ha estat la caiguda d'una geneta en desbocar-se el seu cavall, fet pel qual ha estat trasllada en ambulància al CAP de Rubí.

Tot i així, la passada ha continuat fins a la plaça de Barcelona, on els participats han rebut una distinció. El president de la comissió de festes de Sant Antoni Abat, Josep Masó, ha destacat la importància de mantenir aquesta tradició.

Josep Masó

Els Tres Tombs són les arrels. Els de Sant Cugat hem d'aguantar, no tot és jugar a golf i a pàdel.


Una visió compartida per l'alcaldessa, Mercè Conesa, que també ha felicitat la comissió de festes de Sant Antoni Abat per mantenir viva aquesta tradició que recorda el passat rural del municipi.

Mercè Conesa

Veiem les hípiques que tenen molta presència, però també els carros que recorden quina era la tradició a Sant Cugat. Vull agrair a la comissió de festes l'organització.


Enguany, els Tres Tombs han tingut com a banderers l'Hípica Can Caldés. El seu responsable, Pere Xercavins, ha assegurat que ha estat una satisfacció i ha recordat que és la tercera generació que rep aquest honor.

Pere Xercavins

Ha estat una gran satisfacció representar una festa de tanta antiguitat. Ja havia sortit amb el meu pare fa 40 anys i el meu avi també havia estat banderer.


Un any més, el moment més multitudinari ha estat la benedicció dels animals, que ha aplegat al passeig de Francesc Macià centenars de persones. Alguns dels participants han explicat per què segueixen aquesta tradició.

Assistents

Venim cada any, però amb el gos és la primera vegada. / És una festa que ens agrada molt, un any la meva família va ser banderera. / Tradicionalment portem el gos a beneir-lo o el que es pugui. / Ens fa molta il·lusió que estigui beneït tot l'any.


La rua ha aplegat també carros vinguts de fora de Sant Cugat i diverses bandes que han amenitzat la passada i que han animat el públic amb música de 'Joc de Trons' i 'Alegria' del Cirque du Soleil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.