El jutge decideix avui si manté presó provisional a un expresident del PRI amb casa a Sant Cugat


  • Comparteix:

Humberto Moreira es va traslladar a Sant Cugat el 2013 / Foto: Creative Commons

Humberto Moreira es va traslladar a Sant Cugat el 2013 / Foto: Creative Commons

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Santiago Pedraz decideix aquest divendres si manté en presó provisional l'expresident del Partit Revolucionari Institucional (PRI) mexicà Humberto Moreira per presumpte blanqueig de capitals. El 2013 es va saber que Moreira residia a Sant Cugat on es va traslladar, segons ha declarat, després de l'assassinat del seu fill el 2012, presumptament a mans de membres del grup criminal Los Zetas.

La detenció de Moreira es va produir divendres de la setmana passada amb una ordre de cerca i captura dictada per la Fiscalia Anticorrupció a l'aeroport de Madrid.

Els investigadors sospiten que el detingut ha utilitzat diverses empreses per blanquejar 200.000 euros procedents, presumptament, d'activitats relacionades amb el narcotràfic i de delictes de malversació de fons públics a Mèxic.

A Moreira se'l relaciona amb els germans Raúl i Rolando González Treviño, considerats per la justícia dels EUA 'blanquejadors' de diners per a càrtels de la droga de Mèxic.

Fa mesos que la Fiscalia Anticorrupció i el jutge Pedraz segueixen la pista de Moreira. Els fiscals i el magistrat han viatjat dues vegades a Texas per intercanviar informació amb les autoritats dels Estats Units sobre Moreira, que també és investigat en aquest país.

Qui és Humberto Moreira
Humberto Moreira, exgovernador de l'Estat mexicà de Coahuila, va liderar el PRI de març a desembre de 2011. Va ser aleshores quan va deixar la presidència en veure's involucrat en un cas de presumpte contractació irregular de deute públic durant el seu govern a Coahuila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.