El futur de la Federació d'Associació de Veïns de Sant Cugat penja d'un fil


  • Comparteix:

La FAVSC té un futur incert

La FAVSC té un futur incert

La Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAVSC) tem pel futur de l'entitat. Segons el president, la manca de relleu, el poc interès ciutadà i la falta d'iniciativa del consistori han fet que el nombre de persones vinculades a la federació hagi caigut a la meitat als darrers tres anys. Alerten que, si desapareix, es perdrà un contrapoder al govern municipal.

Fa tres anys, a la junta s'hi involucraven prop d'una quinzena de persones, es reunien cada mes i el seu impacte mediàtic era constant. A dia d'avui no hi ha més de set persones implicades, amb el càrrec de tresoreria desert. Ho ha explicat a Cugat.cat el president de l'entitat, Manel Sánchez.

Manel Sánchez

Al 2010 érem molta gent. Ara no tenim ni tresorer.


A més, el president diu que, sent optimistes la mitjana d'edat de la federació no baixa dels 45 anys. Han intentat potenciar l'adscripció de nous membres amb assemblees, però Sánchez ha assegurat que aquestes trobades han acabat sempre en un fracàs. Segons el responsable de la FAVSC, una de les causes d'aquesta situació és la manca d'implicació ciutadana, sobretot entre el jovent.

Manel Sánchez

Socialment hi ha poc interès d'involucrar-se en actes de participació ciutadana. No hi ha una seriositat ferma de compromís.


Sánchez també lamenta que l'Ajuntament no s'hagi 'posat les piles' en matèria de participació ciutadana, fet que provoca que molts santcugatencs no considerin necessari implicar-se en l'entitat. El Pacte per la Nit, aspectes mobilitat de la ciutat i la comissió de seguretat, entre d'altres, són algunes de les plataformes de consulta pública que, segons Sánchez, 'no han funcionat' per manca de compromís de l'equip de govern. A més, creu que el contacte directe que ha establert el govern municipal amb les entitats de barri ha empitjorat el problema perquè aquestes ja no recorren a la federació.

L'actual president no vol veure acabat el projecte de l'entitat veïnal. 'Encara tenim un granet de sorra per aportar a la ciutat', ha dit Sánchez. Per això vol mantenir viu el batec de la veu veïnal, tot i que reconeix que cal una important dosi d'injecció moral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.