El reforç econòmic pressupostari marca la constitució del nou Consell de Serveis Socials


  • Comparteix:

El nou Consell Sectorial de Serveis Socials, Sanitat i Ciutadania s'ha constituït aquest dimarts marcat per un increment del 6% respecte l'any anterior en la partida de Ciutadania, amb un pressupost total d'1,1 milions euros. En l'àrea de Serveis Socials, amb una partida de 4,1 milions, l'augment és del 29,5%. L'òrgan consultiu, format per una vintena d'entitats, tècnics i membres de l'equip de govern i l'oposició, té com a objectiu garantir que tothom pugui disposar dels serveis bàsics que proporciona l'Ajuntament.

Gairebé totes les partides han tingut un increment en el pressupost, com la d'ajuts directes per cobrir necessitats bàsiques (865.500 euros) amb un increment del 66% respecte l'any passat. Les beques escolars s'emporten 990.000 euros i registren un augment del 27% mentre que la partida d'Igualtat disposa enguany de 93.358 euros, un 47% més.

Cooperació està dotada de 94.625 euros, gairebé 5.000 més que el 2015. Destaquen també els diners reservats per a serveis no residencials d'atenció socioeducativa a infants i adolescents amb 180.000 euros, 45.000 més que fa un any.

La trobada d'aquest dimarts també ha abordat que l'Ajuntament ha engegat un concurs per habilitar el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), pressupostat a sis anys en 13,7 milions i que s'adjudicarà al març.

La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania i presidenta del Consell Sectorial, Susanna Pellicer, ha posat en valor l'evolució de la ciutat en qüestions socials sense obviar que 'hi ha gent que pateix' i que necessita el suport municipal.

Susanna Pellicer

Si les necessitats augmenten, l'equip de govern augmentarà els diners. Volem donar tranquil·litat ja que aquesta àrea és prioritària.


El Consell Sectorial també ha posat sobre la taula les actuacions del consistori en l'àmbit social, com el programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte , el projecte per fer que els parcs infantils siguin inclusius i el desplegament de desfibril·ladors a la ciutat.

L'òrgan participatiu està vicepresidit, a proposta de Pellicer, per la representant de les residències a la Taula de la gent gran Emília Costa. Costa també en serà la representant al Consell de Ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.