Sant Cugat comença la poda d'arbres amb criteris de sostenibilitat


  • Comparteix:

Un operari podant arbres / Foto: Web de l'Ajuntament

Un operari podant arbres / Foto: Web de l'Ajuntament

Sant Cugat ja ha iniciat la campanya de poda d'arbres amb criteris de sostenibilitat i la voluntat de preservar el model de ciutat verda. La campanya comença cada any a mitja tardor, però enguany per les condicions meteorològiques s'ha retardat el procés, que s'allargarà fins l'abril. L'Ajuntament destina anualment 375.000 euros a la cura dels arbres de la ciutat.

Sant Cugat té exactament 29.662 arbres urbans. D'aquests cada any se'n poden aproximadament entre 8.000 i 10.000 exemplars, en funció de la grandària, l'espècie i de la poda que se n'ha fet els anys anteriors. També es retiren les soques d'arbres morts i se'n replanten de nous.

Cal diferenciar entre dos tipus de poda: la més completa que es fa al període de tardor-hivern, que és quan menys es perjudica els arbres, i la poda verda, que es fa durant els mesos de primavera-estiu, i permet fer el manteniment dels arbres actuant en branques i reconduint el brancatge. Els arbres que necessiten més cura i, per tant, una poda més freqüent i completa són les moreres, els plàtans, els lladoners, els xiprers, les mèlies i els pollancres, entre d'altres.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que s'ha de fer una poda responsable per preservar els arbres de la ciutat.

Cristina Paraira

Pensem que s'ha de podar el que toca. Els arbres són un valor per a la ciutat i s'han de preservar en les mateixes condicions. Amb els recursos econòmics que tenim, intentem arribar al màxim nombre de llocs possibles.


A part de la poda d'arbres, l'empresa Tecniarbre, concessionària del servei, també es fa càrrec de les incidències sobre l'arbrat. Durant el 2015, s'han rebut 201 incidències d'atenció d'avisos i emergències. Això fa que, en les condicions actuals, es necessita una roda mínima d'uns quatre anys per passar per tots els carrers arbrats de la ciutat i fer la poda pertinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.