Cinc noves candidatures opten als Premis Ciutat de Sant Cugat


  • Comparteix:

El guardó que es dóna als Premis Ciutat de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

El guardó que es dóna als Premis Ciutat de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

La Comissió de Propostes dels Premis Ciutat de Sant Cugat ha designat cinc noves candidatures per a aquests guardons. Són l'organització Arqbag, la Coral Tardor de la gent gran, el Grup Mediterrània, l'esportista Marc Serrahima i la Residència Sant Salvador. L'11a edició dels Premis Ciutat de Sant Cugat se celebrarà el dilluns 14 de març, a dos quarts de vuit del vespre, al Teatre-Auditori.

A partir del dimarts 9 de febrer ja es podran recollir les invitacions a l'Oficina de Turisme. El període de votacions s'allargarà fins al 21 de febrer.

Arqbag
És un col·lectiu de joves arquitectes que aposten per nous models de relació entre les persones, l'habitabilitat i el territori, entenent l'arquitectura com la gestió transversal dels recursos energètics, ambientals, econòmics i socials. L'organització està formada per un conjunt de vuit arquitectes que han estudiat a l'Escola d'Arquitectura de Sant Cugat (ETSAV) sota la plataforma PASaPAS, que desenvolupa projectes de Recerca-Acció a les Planes on han focalitzat una part important del seu treball. El seu principal objectiu és millorar la gestió dels recursos existents al barri, per obtenir un model urbà més eficient. El primer projecte que han desenvolupat aborda la problemàtica de la pobresa energètica. El seu treball a les Planes es va emportar el premi AJAC d'arquitectes joves.

La Coral Tardor de la gent gran
És una coral sorgida del Col·lectiu Gent Gran de la Floresta que al 2015 ha celebrat 25 anys de vida. En aquests 25 anys moltes persones han estat partícips de la música, a través del cant. Es troben per assajar en un ambient de màxima cordialitat i amistat.

Grup Mediterrània
És un grup de dansa tradicional de Sant Cugat que va néixer al 1994 com a secció de l'Esbart Sant Cugat amb la intenció de recuperar les danses del coreògraf Salvador Mel·lo i representar el folklore dels Països Catalans. Al 2015 han arribat als seus 20 anys amb el naixement de 'Quadrigènia', el primer espectacle de creació pròpia.

Marc Serrahima
És jugador d'hoquei herba des dels cinc anys. El Júnior ha estat el seu club de referència on segueix participant de forma activa. En l'actualitat, ha començat a entrenar amb la selecció absoluta, amb el grup del CAR, i ha debutat en dos partits contra Irlanda. També ha entrenat amb la selecció espanyola sub21 per preparar el Mundial. El 2015, amb l'equip sènior del Junior van quedar segons al campionat de Catalunya d'hoquei sala i cinquens al campionat d'Espanya també d'hoquei sala. A més, van aconseguir acabar cinquens a la lliga de Divisió d'Honor d'Hoquei Herba i quarts a la Copa del Rei.

Residència Sant Salvador
La residència de gent gran ha celebrat durant el 2015 el seu 25è aniversari. És un centre amb una capacitat per a 25 persones i ofereix la possibilitat que 18 persones assisteixin al seu centre de dia.

Aquestes candidatures s'afegeixen a les 11 propostes que la Comissió va presentar en les dues anteriors reunions: Assadega'm, Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix, Associació de Veïns de Volpelleres, Banc del Temps, Cristina Casale, Dar Al-Amal-La Casa de l'Esperança, Diables de Sant Cugat, GFT, Grup Teatre Espiral, Nina Studio i Wise People.

Els Premis
Els premis Ciutat de Sant Cugat distingeixen persones, entitats, associacions o empreses que hagin tingut un paper destacat en la vida de Sant Cugat al llarg de l'any anterior a la convocatòria dels guardons. Els premis estan organitzats per l'Ajuntament amb la col·laboració de Cugat.cat i del 'Tot Sant Cugat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.