Sant Cugat participa a la Marató de l'Estalgia per reduir la factura energètica


  • Comparteix:

La regidora, al centre, acompanyada de diferents tècnics de l'Ajuntament

La regidora, al centre, acompanyada de diferents tècnics de l'Ajuntament

Edificis públics de Sant Cugat participaran tot el febrer a la Marató de l'Estalgia, una campanya que vol rebaixar la factura ambiental i combatre l'exclusió energètica. Per exemple, es faran accions com abaixar un grau la temperatura de l'edifici de l'ajuntament i la comissaria de la Policia Local, i optimitzar la il·luminació a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, la Casa de Cultura i el Museu del Monestir.

L'estalvi s'analitzarà amb una comparació entre el consum registrat al febrer d'aquest any amb el del mateix mes d'anys anteriors. La voluntat és aconseguir reduir els consums un mínim del 10%. La quantitat econòmica que generi l'estalvi energètic es destinarà íntegrament a accions de lluita contra la pobresa energètica. Segons l'Observatori Sociològic de l'Ajuntament, un 17% dels santcugatencs té dificultats per pagar les despeses energètiques, com ha destacat la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

Amb les accions que s'han plantejat podem estalviar com a mínim un 10% i això té el valor afegit de destinar-ho a persones que estan patint pobresa energètica.


Actuacions d'estalvi energètic
Per dur a terme la iniciativa, s'han organitzat tallers pràctics entre els treballadors de l'Ajuntament per aprendre a estalviar energia.

- Edifici de l'ajuntament i la Policia Local: s'abaixarà un grau la temperatura de l'edifici, es tancarà la climatització a les set de la tarda -dues hores abans que el consistori tanqui-, es desconnectarà un dels dos ascensors i es reduirà el nombre de llums de l'entrada i als passadissos.

- Biblioteca Central Gabriel Ferrater: s'apagaran els llums de la sala infantil durant els matins de dimarts a divendres, no s'encendran els llums del pati fins al vespre i es posaran reductors de pressió d'aigua a l'edifici.

- Casa de Cultura: es tancaran els focus de la sala d'exposicions i per visitar-la caldran llanternes. També s'inhabilitarà un dels dos interruptors de cada aula i passadissos.

- Museu del Monestir: es reduirà la il·luminació nocturna de l'edifici, es desconnectaran els comptadors de persones i es posaran termòmetres a les sales per climatitzar-les segons les necessitats reals.

A part de Sant Cugat, també participaran a la marató els ajuntaments de Granollers, Sant Boi i el Prat de Llobregat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.