La Policia Local actuarà a la casa 'okupada' de Can Trabal en cas d'alteració de la convivència


  • Comparteix:

L'immoble okupat

L'immoble okupat

La Policia Local ha assegurat als veïns de Can Trabal, que s'havien queixat de la presència d'okupes al barri, que intervindran si es produeixen conflictes de convivència. Això ha comunicat en una trobada aquest dijous en què els Mossos han descartat el desallotjament perquè no hi ha denúncia del propietari. L'Associació de Veïns ha explicat a Cugat.cat que la reunió ha servit per constatar que la situació està 'sota control'. Fonts municipals han apuntat que els inquilins que ocupen la casa han mostrat a la policia la voluntat per evitar conflictes.

Moció del PP
El grup municipal del PP presentarà una moció al ple de febrer on es posiciona contra 'l'ocupació il·legal d'immobles' i on demana l'elaboració d'un pla de prevenció i resposta immediata al respecte. Segons el text, a Sant Cugat hi ha una trentena de cases okupades i, en alguns casos, ocasiona 'greus problemes de convivència i seguretat' amb els veïns, com 'sorolls, males olors, baralles, gossos perillosos sense control i amenaces a veïns'.

El portaveu del partit, Álvaro Benejam -també veí de Can Trabal-, assegura que a Sant Cugat es produeix un 'efecte crida' a l'okupació i que la moció pretén evitar-ho.

Álvaro Benejam

Volem que l'Ajuntament faci accions preventives i que les que ja existeixen siguin pal·liatives perquè els veïns no es vegin afectats pels okupes que siguin incívics.


La proposta del PP insta l'Ajuntament a no permetre la presència 'd'aquests grups a la ciutat' a través de 'mesures urgents', com actualitzar el cens d'immobles ocupats il·legalment, donar suport als propietaris legals i sol·licitar a les companyies d'aigua, llum i gas que tallin el subministrament. A més, el text demana que el consistori es personi com a acusació particular en els procediments judicials lligats a aquest tipus de conflictes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.