La urbanització de l'avinguda de Baixador tindrà un procés participatiu i l'objectiu d'enllestir-se el 2019


  • Comparteix:

Moment de la reunió d'aquest dijous amb els veïns

Moment de la reunió d'aquest dijous amb els veïns

El projecte d'urbanització de l'avinguda de Baixador arrencarà a l'abril amb un procés participatiu de mig any i la voluntat de l'Ajuntament d'enllestir les obres al llarg del 2019. El projecte partirà de la proposta inicial del consistori i l'EMD de Valldoreix de crear un vial amb dos carrils integrats amb la zona de vianants i aparcament i fixar unes quotes veïnals 'el més petites possibles'. Les administracions han presentat aquest dijous les línies generals de l'actuació en una reunió on han assistit la majoria de les 50 famílies afectades.

Una vegada eliminades les línies d'alta tensió i el temor veïnal d'una via ràpida, l'avinguda de Baixador posa fil a l'agulla a la urbanització de 2.582 metres lineals ubicats en la seva majoria a Valldoreix. Uns 400 estan situats a Mira-sol, entre el carrer de Guadalajara i Tenerife, a Mas Gener.

El disseny final de l'avinguda es presentarà a l'octubre després d'un procés de participació obert amb una comissió de 13 voluntaris que consensuaran amb les administracions els usos de l'avinguda. Sobre les quotes veïnals i el cost del projecte, ni l'Ajuntament ni l'EMD han concretat xifres, però sí que els veïns pagaran el mínim possible.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat a Cugat.cat que el finançament es mantindrà en un 80% a càrrec dels veïns i un 20% a compte de les administracions. El president de l'EMD, Josep Puig, ha garantit les aportacions de l'Ajuntament i la Diputació i que es vetllarà perquè les quotes veïnals siguin raonables.

Josep Puig

Un dels compromisos de l'EMD és que els veïns que han de pagar no afrontin una obra que incrementi el cost per ser una avinguda.


Damià Calvet s'ha atrevit a calendaritzar l'actuació i ha situat el final d'obres al llarg del 2019, tot i que la voluntat seria enllestir-les en aquest mandat.

Damià Calvet

Tota la il·lusió d'afrontar aquest projecte com un autèntic projecte de mandat. No és un projecte menor.


L'objectiu del consistori i l'EMD és construir una 'via pacificada', cosa que han compartit la majoria dels veïns assistents que han formulat preguntes sobre l'obra. Les administracions han confirmat que les quotes seran menors en els trams que tinguin actuacions ja fetes i la redacció d'un estudi de mobilitat d'impacte sobre la zona. Ferran Massanés i Joan Pons han expressat la necessitat de fer una urbanització 'de dalt a baix' i una intervenció per regular l'actual trànsit a la zona.

Veïns

L'avinguda de Baixador la vull veure ben urbanitzada. / Per posar uns cartells reguladors no hem d'esperar tres anys.


La transformació de l'avinguda de Baixador està prevista en el Pla de Mobilitat Urbana (PMU).

La trobada d'aquest dijous s'ha celebrat a la sala de plens de l'EMD amb l'assistència d'una quarantena de veïns i els representants de l'oposició a Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.