El doctor Morín, jutjat de nou per avortaments irregulars després d'anul·lar-se la seva absolució


  • Comparteix:

El doctor Morín, aquest matí a les portes de l'Audiència de Barcelona / Foto: ACN

El doctor Morín, aquest matí a les portes de l'Audiència de Barcelona / Foto: ACN

L'Audiència de Barcelona ha iniciat aquest divendres el judici contra el metge resident a Sant Cugat Carlos Morín i una desena de col·laboradors seus per suposats avortaments irregulars. El 2013 Morín va ser absolt per la mateixa Audiència, però un recurs de la fiscalia davant del Tribunal Suprem (TS) va aconseguir que s'ordenés repetir el judici perquè el tribunal sentenciador no havia acceptat dues proves considerades crucials: la declaració de Morín davant del jutge instructor i les imatges amb càmera oculta d'una televisió danesa que va destapar l'escàndol. El judici s'allargarà fins al 10 de març.

Aquest dilluns comencen les declaracions dels policies que van investigar els fets, després ho faran testimonis, dos d'ells protegits. Del 10 al 23 de febrer està prevista la declaració de desenes de dones que van avortar.

L'advocat de Morín, Miguel Capuz, ha explicat que està convençut que el nou judici acabarà amb la mateixa resolució que l'anterior.

Miguel Capuz

La sala veurà el mateix el mateix que vam veure en el seu moment, amb amplitut de possibilitat d'interrogatari.


Absolució
El judici contra Morín, que s'enfrontava a penes de fins a 275 anys de presó, i la seva desena de col·laboradors, entre els que hi havia la seva esposa, ginecòlegs, psiquiatres, infermeres i administratives, va durar diversos mesos, va aixecar molta expectació mediàtica internacional i va acabar amb una sentència absolutòria el gener del 2013, que va sorprendre molts sectors. Estaven acusats de practicar desenes d'avortaments en clíniques privades de Barcelona de forma irregular, saltant-se la llei en no practicar proves psiquiàtriques a les mares o practicant avortaments a fetus de més setmanes de les permeses. També s'enfrontaven als delictes d'associació il·lícita, falsedat documental i delicte fiscal.

El tribunal va considerar que la totalitat de les interrupcions voluntàries de l'embaràs que van practicar es van dur a terme amb el consentiment i sota petició expressa de les dones embarassades i, en el cas de les menors, del seu representant legal. També van quedar absolts dels delictes de falsedat documental i d'associació il·lícita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.