Sant Cugat podria tenir un hospital 'lleuger' que ofereixi aquells serveis que no requereixen hospitalització

El nou servei podria ubicar-se en un dels dos CAP o en un nou edifici

Societat

Publicat el 28/mai/04 per Ester Castanyer

El departament de Sanitat vol fer un hospital lleuger a Sant Cugat, on es puguin oferir tots aquells serveis hospitalaris que no requereixin un ingrés per passar-hi la nit. Ajuntament i Generalitat estudiaran properament quina seria la ubicació més adient per aquest nou servei, que podria muntar-se tant en un dels dos centres d'assistència primària existents com en un nou equipament. Aquest és un dels resultats de la reunió que han mantingut l'alcalde i la consellera de Sanitat.

La necessitat d'oferir un servei hospitalari públic als veïns de Sant Cugat sense que s'hagin de desplaçar a Terrassa ha portat al departament de Sanitat a plantejar-se la possibilitat de fer un hospital lleuger a la nostra ciutat.

Segons ha explicat l'alcalde, es tracta d'una instal·lació amb tots els serveis hospitalaris que no requereixen haver d'ingressar el pacient per passar la nit, com per exemple algunes cirurgies o tractaments oncològics o de diàlisi, entre d'altres.

Lluís Recoder

És una instal·lació hospitalària amb tots els serveis propis d'un hospital però sense llits. Es poden fer intervencions que no requereixin pernoctar.


Per a Recoder, aquest equipament resoldria, a mig termini, moltes de les necessitats actuals dels santcugatencs pel que fa als serveis hospitalaris.

Pel que fa a la possible ubicació, Ajuntament i Generalitat han d'avaluar ara les diferents possibilitats, que van des de muntar el servei en un dels dos CAP actuals fins a construir un nou edifici.

Lluís Recoder

A partir de veure quina és la situació, valorarem, és un servei que pot anar ubicat en un dels dos CAP o es pot ubicar en un nou espai.


En relació a la demanda expressada en diverses ocasions de tenir un hospital públic de referència per als municipis de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, l'alcalde ha explicat que la consellera de Sanitat ja ha anunciat que és un tema que no descarten, però que en tot cas, es contemplaria dins una planificació a llarg termini.

En cas que finalment es decideixi tirar endavant aquest projecte, aleshores caldrà estudiar les diferents opcions, que passen per fer un nou centre hospitalari o per arribar a un acord amb l'Hospital General de Catalunya per tal que ofereixi aquest servei públic.