El ple debat avui 14 mocions i constitueix la Taula de Mobilitat


  • Comparteix:

L'Assemblea de la Bici serà un dels agents que participarà a la Taula de Mobilitat

L'Assemblea de la Bici serà un dels agents que participarà a la Taula de Mobilitat

El ple municipal aborda aquest dilluns 14 mocions dels partits, dues d'elles institucionals. Els set grups municipals s'han posat d'acord per incorporar la creació dels vestidors del pavelló de la Guinardera al Pla d'Equipaments Esportius, que sol·licitava el PP, i per elaborar un protocol educatiu, com proposava C's, per a la normalització dels menors transsexuals i intersexuals i contra la transfòbia. La sessió també validarà la constitució de la Taula de Mobilitat, que dota d'un marc participatiu el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) aprovat el 2014. El ple comença a les set de la tarda i mitja hora abans hi haurà l'audiència ciutadana.

La sessió donarà el tret de sortida amb l'aprovació del protocol de conveni d'agermanament amb la ciutat extremenya de La Haba, d'on són originaris 135 residents.

Mocions conjuntes
En l'apartat de mocions, fer suport a les mobilitzacions contra el Pla Hidrològic és la proposta que més ha unit els partits amb un text presentat per ERC-MES, Convergència, ICV-EUiA i el PSC. També quatre partits proposaran l'aplicació d'una estratègia local sobre el canvi climàtic de la mà del PSC, Convergència, C's i el PP.

Altres mocions conjuntes són per revisar la gestió de la conca fluvial (ICV-EUiA, Convergència i ERC-MES) i adoptar mesures per prevenir l'ocupació il·legal d'immobles (el PP, Convergència i C's).

D'altra banda, el ple debatrà el rebuig a la decisió del govern espanyol en funcions de recórrer al Tribunal Constitucional (TC) la creació de la conselleria d'Afers Exteriors (Convergència i ERC-MES). També abordarà el futur ús de la masia de Can Quitèria (ICV-EUiA i ERC-MES) i el desenvolupament del Pla Estratègic de l'Esport (ERC-MES i Convergència).

Mocions en solitari
La CUP-PC proposarà fer un estudi sobre la precarietat laboral, debatre el dret de vot dels catalans amb NIE i el traspàs de competències al ple de les inversions de Sorea.

ERC-MES demanarà reprendre les sessions del Pacte per la Nit i el PSC sol·licitarà a la Generalitat que garanteixi les beques menjador als infants en situació vulnerable.

Altres temes del ple
En el capítol territorial, a banda de la creació de la Taula de Mobilitat, el ple enfilarà la recta final dels tràmits urbanístics pendents que comportaran l'aixecament de la suspensió de les llicències d'edificació a Can Barata.

En educació, Sant Cugat es postularà de nou per optar al Segell de Ciutat Amiga de la Infància que Unicef Espanya atorga als municipis que tenen aptituds per promoure l'aplicació de la Convenció dels Drets dels Infants en les seves polítiques d'infància i adolescència.

L'apartat econòmic aprovarà una modificació pressupostària per fer inversions, per valor de 225.000 euros, en equipaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.