El futur de Cal Castillo, en suspens després del 'no' de Sol i Aire a la granja escola


  • Comparteix:

Els veïns de Sol i Aire rebutgen la proposta per convertir Cal Castillo en una granja escola de titularitat pública. Així ho han expressat en una votació aquest diumenge, en la qual el 80% dels veïns ha dit 'no' a aquest projecte que sorgeix de l'expropiació de la finca. L'equip de govern manté que el més important és adquirir la propietat d'aquests terrenys i que el seu ús es decidirà amb el consens dels veïns.

65 veïns han participat de la votació, que ha obtingut com a resultat 52 vots en contra d'implantar a Cal Castillo una granja escola, vuit a favor i cinc abstencions. En una assemblea extraordinària organitzada per l'Associació de Veïns i Propietaris de Sol i Aire, els residents d'aquest barri han pogut sentir les explicacions de l'equip de govern, conèixer l'acord d'expropiació i expressar els seus dubtes.

Els veïns han votat majoritàriament en contra d'implantar una granja escola en aquest nucli zoològic, ja que preveuen que comportarà problemes de mobilitat i molèsties per al barri, com ha explicat la portaveu de l'associació de veïns, Júlia Martínez.

Júlia Martínez

Els veïns acumulem bastants anys patint la invasió de cotxes durant el cap de setmana, les males olors, els mosquits i les mosques i, a la nit, el soroll dels animals.


De moment, l'associació de veïns opta com a millor opció per aquesta finca retornar-la al seu estat original de zona forestal. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que l'ús dels terrenys i la seva gestió és decidirà tenint en compte l'opinió dels veïns.

Joan Puigdomènech

Ens interessa molt l'opinió dels veïns. Nosaltres ara prenem la gestió d'aquest espai i anem a veure què és el que podem fer amb el consentiment dels veïns.


Amb el vistiplau definitiu del ple, podran començar els tràmits amb el Parc de Collserola i l'Àrea Metropolitana de Barcelona per determinar les característiques que ha de tenir aquest equipament i la tipologia d'animals que pot acollir. A l'assemblea extraordinària, també hi han assistit el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, i el president del consell de barri de la Floresta i regidor de la CUP-PC, Ramon Piqué.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.