La cultura de la solidaritat puja al Teatre-Auditori amb Pallassos Sense Fronteres


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

Pallassos Sense Fronteres ha recaptat aquest diumenge prop de 13.000 euros en la gala solidària que ha acollit el Teatre-Auditori. L'equipament municipal s'ha omplert de poesia i somriures en una vetllada on la solidaritat ha mostrat la seva cara més artística. Pepa Plana, Sílvia Pérez Cruz i Pep Callau són alguns dels artistes que han pujat a l'escenari santcugatenc orquestrats per Tortell Poltrona, en una cita que ha fet les delícies de grans i petits.



Sota el lema 'Cap nen sense un somriure', la gala de Pallassos Sense Fronteres ha posat en valor la tasca que fa 20 anys que duu a terme l'entitat arreu del món. Combinant les actuacions amb vídeos explicatius sobre la feina de l'ONG, la gala ha anat cosint la il·lusió i el compromís social amb el fil de l'humor. Tortell Poltrona, principal artífex de la gala, explica que, a banda de recaptar diners, la gala vol donar visibilitat a la seva feina.

Tortell Poltrona

Fem aquesta gala perquè necessitem recursos per poder seguir tirant endavant. Amb la crisi econòmica i de valors, les institucions ens han deixat pelats.


L'espectacle ha començat minuts abans d'obrir les portes de la sala amb un número al vestíbul del Teatre-Auditori que, sota la batuta del pallaso Pep Callau, s'ha convertit en una improvisada carpa de circ. Callau i els seus col·laboradors han ajudat el públic a seure a les seves localitats i ha començat un espectacle que, durant més d'una hora i mitja, ha arrencat els somriures d'un públic intergeneracional.

La pallassa Pepa Plana, Premi Nacional de Cultura, ha estat la primera a pujar a l'escenari amb un número tendre i íntim que ha jugat amb la innocència dels més menuts. El Negro y El Flaco han pres el relleu a Plana amb un espectacle de malabars i carioca.

La ballarina-clown Claire Ducreux ha posat el to melancòlic amb una actuació que ha emulat la situació dels milers de refugiats que arriben als països europeus. Ducreux ha comptat amb l'ajuda d'un dels assistents a la gala i ha combinat dansa amb humor.

La veu i la guitarra de Sílvia Pérez Cruz també s'han sumat a la cita solidària. La cantant ha ofert una breu actuació en la qual han sonat temes com 'Pare meu' i la recent estrenada 'No hay tanto pan' creat per a la pel·lícula 'Cerca de tu casa' d'Eduard Cortés.

El punt final a l'espectacle l'ha posat Tortell Poltrona, que, vestit per a l'ocasió, ha ofert un dels seus números més emblemàtics: el joc del micròfon. Un bona dosi d'humor que ha aixecat el públic de les seves cadires i ha demostrat que el somriure pot ser una bona arma per ajudar a combatre les injustícies socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.