Les sessions per negociar el Pacte per la Nit es reprenen el 24 de febrer


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una de les últimes reunions del Pacte per la Nit

Imatge d'arxiu d'una de les últimes reunions del Pacte per la Nit

Les sessions per consensuar el Pacte per la Nit, suspès fa dos anys, es reprendran el 24 de febrer, ha avançat l'equip de govern en el ple d'aquest dilluns. La represa del debat públic, segons ERC-MES, arriba just després que la coalició hagi presentat una moció en aquest sentit, que ha rebut el suport de la resta de forces, tret de Convergència i el PP. El text, que demana el compliment dels acords del Pacte per la Nit, no es pot aplicar en la seva totalitat perquè els compromisos estan recollits en un decret, que és una llei superior.

ESCOLTA-HO

Abans del debat de la moció, l'equip de govern ha anunciat la primera data de les sessions durant l'audiència pública a petició d'una veïna. La represa ha estat atribuïda per ERC-MES a la presentació de la seva moció, ha afirmat el regidor Èric Gómez, que ha carregat contra la gestió de Convergència per no complir el compromís d'abordar el debat després de l'estiu. Una deixadesa que Gómez ha aprofitat per justificar l'oposició de les JERC perquè ERC negociï amb Convergència una eventual entrada al govern.

L'argumentari del republicà no ha estat ben encaixat per la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, que ha afirmat que l'equip de govern va paralitzar l'aplicació del pacte perquè hi ha punts que no compleixen la normativa del mapa acústic. Amb això, Paraira ha reconegut que Convergència es va equivocar i ha entrat en una picabaralla amb Gómez.

E.Gómez / C.Paraira

Potser aquesta manera de governar fa que sigui difícil per alguns col·lectius entrar al govern. / Tinc ganes que arribi aquest Pacte per la Nit i si vostè arriba a estar aquí vindré a fer-li 'el Dia de la Marmota'.


El PSC, que també va demanar al juliol la represa del debat, ha aprofitat el 'mea culpa' de Convergència per dir que caldria demanar responsabilitats als titulars d'Urbanisme i Joventut de l'anterior mandat, Pere Casajoana i Raül Grangé. La resta de formacions, tret del PP, s'ha arrenglerat al costat de la coalició independentista.

El text també demanava la convocatòria immediata del Pacte per la Nit, que l'equip de govern ja havia previst pel 24 de febrer. La moció també reclama l'aprovació abans de la temporada d'estiu d'una ordenança de terrasses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.