El procés participatiu per elaborar el Pla de Barri del Monestir, a punt d'arrencar


  • Comparteix:

El Consell de Barri de Centre Est ha recordat Alfonso Guisado

El Consell de Barri de Centre Est ha recordat Alfonso Guisado

El procés participatiu per elaborar el Pla de Barri del Monestir arrencarà el 14 març amb l'objectiu de recollir opinions i propostes per millorar aquesta zona de la ciutat. Ho ha anunciat aquest dimecres el comissionat de participació, Joan Puigdomènech, al consell de barri de Centre Est, on els veïns també han abordat els problemes de seguretat i incivisme que, asseguren, es produeixen en aquest barri. Està previst que el 5 d'abril es posi en marxa un grup de treball, en què participaran la Policia Local i els Mossos, per abordar aquesta qüestió, tot i que podria avançar-se per donar resposta a les inquietuds veïnals el més aviat possible.

La campanya 'Amb tu decidim el barri' té com a objectiu dinamitzar i millorar els entorns del barri del Monestir, així com l'estructura comercial i el paisatge urbà. L'Ajuntament vol que les associacions, entitats i ciutadans preguin part en aquest procés participatiu, on treballaran estretament amb els tècnics municipals per definir com ha d'evolucionar aquesta zona de la ciutat. Les propostes concretes que s'extreguin d'aquest procés es posaran sobre la taula aquesta tardor. Puigdomènech ha subratllat el canvi de rol que adoptaran els tècnics amb aquest mecanisme.

Joan Puigdomènech

Moltes vegades el tècnic detectava el problema, imaginava una solució i ho exposava al veïnat. Ara fem una cosa al revés: el veïnat detecta el problema, proposa una solució i el tècnic interpreta aquestes necessitats i les solucions.


Taula de seguretat
Els representants de les associacions veïnals s'han queixat de problemes de seguretat i incivisme al districte. Per donar-hi resposta, es posarà en marxa un grup de treball format per veïns i els cossos de seguretat que, per la urgència expressada, es podria avançar abans del 5 d'abril, la data que s'havia acordat inicialment. El president del consell de barri, Ferran Villaseñor, ha posat en valor la constitució d'aquest grup.

Ferran Villaseñor

Sabem que a Sant Cugat el grau de victimització és molt baix, però encara existeixen coses que cal abordar. I sobretot l'incivisme i situacions que cal tractar des d'una òptica tranquil·la i de debat.


Situació a Can Barata
Un altre dels punts tractats aquest dimecres ha estat la situació del barri de Can Barata. El president de l'associació de veïns d'aquesta zona, Joaquim Medina, ha lamentat, davant del consell, l'estat precari en què assegura viu el barri. Aquestes mancances, però, s'haurien de solucionar després que el ple municipal aprovés aquest dilluns els tràmits urbanístics per aixecar la suspensió de les llicències d'edificació en aquesta part de la ciutat.

Homenatge
La sessió de l'òrgan participatiu ha començat amb un minut de silenci en record del vicepresident de l'Associació de Veïns Centre Est i membre del PSC, Alfonso Guisado, que va morir fa tres setmanes. Villaseñor ha recordat que aquesta Setmana Santa, quan es tanqui l'agermanament amb el municipi extremeny de La Haba, d'on l'homenatjat era originari, se li retrà homenatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.