Convergència Sant Cugat es desmarca de JxSí i critica que Comín tregui el General de Catalunya de la xarxa pública


  • Comparteix:

Hospital General de Catalunya

Hospital General de Catalunya

Convergència de Sant Cugat lamenta que l'Hospital General de Catalunya (HGC), ubicat a la nostra ciutat, quedi fora de la xarxa pública sanitària a partir de la setmana vinent. Els convergents locals es desmarquen així de la decisió del conseller de Salut, Toni Comín, i contradiuen el pacte entre JxSí, coalició de la qual formen part, i la CUP, que recollia excloure de la xarxa pública centres de titularitat privada i amb ànim de lucre, com l'HGC.

Convergència portarà al ple del mes que ve una moció on expressa el desacord amb la decisió de la conselleria. La formació nacionalista recorda que, gràcies a la prestació de serveis de l'HGC en el marc amb la Generalitat, reduïa la llista d'espera a Mútua Terrassa, que és l'hospital de referència per als santcugatencs. La formació adverteix que la decisió comportarà un impacte negatiu en el nombre de llocs de feina de l'equipament sanitari.

El posicionament de Convergència de Sant Cugat xoca de ple amb la decisió del conseller de Salut, Toni Comín, que va defensar treure l'HGC i la Clínica Vallès, gestionats per IDC, de la xarxa sanitària pública catalana perquè no inclogui centres de titularitat privada i amb ànim de lucre. Es tracta d'una mesura recollida en el pla de xoc social consensuat entre JxSí i la CUP.

La moció demana al departament de Salut que valori si cal construir l'hospital Vicente Ferrer, un projecte ajornat 'sine die' per l'exconseller Boi Ruiz, o si és preferible usar les instal·lacions buides de l'HGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.