El Suprem confirma l'exclusió de Torre Negra dels límits del Parc de Collserola


  • Comparteix:

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat l'exclusió de l'espai de Torre Negra de la declaració del Parc Natural de la Serra de Collserola i de les reserves naturals parcials de la Font Groga i de la Rierada-Can Balasc, segons Europa Press. En la sentència, la Sala Contenciós-Administratiu del TS desestima els recursos que havien presentat la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Cugat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ja havia decretat la seva exclusió arran d'un recurs d'una empresa de Núñez i Navarro, propietària de part de la zona.

El Suprem conclou que la Torre Negra no reuneix les condicions ni les característiques exigibles per la Llei de Patrimoni Natural ni per la d'Espais Naturals, en contra del que declarava el decret impugnat. També sosté que en l'espai de la Torre Negra no hi ha 'elements naturals representatius, singulars, fràgils, amenaçats, o d'especial interès ecològic, científic, paisatgístic i educatiu', entre altres. En canvi, sí que està compost, remarca la sentència, per àrees residencials i industrials urbanitzades en un 6,45% de la superfície, cultius abandonats en el 21,4% del terreny i jardins en un 3,26%, xifres que sumen més de 50 hectàrees amb ús antròpic, és a dir, pertanyent a l'home o a la seva acció.

Per això, la sentència conclou la desestimació dels recursos i imposa les despeses a l'Ajuntament i la Generalitat, de 3.000 euros més IVA per a cada part sense possibilitat de presentar un recurs ordinari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.