L'Ajuntament diu que l'exclusió del Parc de Collserola no afecta la protecció de Torre Negra


  • Comparteix:

L'Ajuntament assegura que l'exclusió del Parc Natural de Collserola no afecta la protecció de Torre Negra. El consistori remarca que l'àmbit de Torre Negra està classificat com a sòl no urbanitzable des del 2012 i, per tant, no és possible la construcció de 2.800 habitatges, com pretén la constructora Núñez i Navarro. El Tribunal Suprem ha desestimat els recursos que havien presentat la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Cugat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ja havia decretat la seva exclusió arran d'un recurs d'una empresa de Núñez i Navarro, propietària de part de la zona.

Segons el consistori la inclusió o l'exclusió de Torre Negra del Parc Natural de Collserola no afecta urbanísticament aquesta zona. Tot i assegurar que està tranquil, l'Ajuntament lamenta la decisió del Tribunal Suprem perquè considera que Torre Negra té prou valor ambiental per formar-ne part.

Tot i això, el govern municipal recorda que la classificació com a sòl no urbanitzable es basa en criteris ordinaris i de model urbanístic de ciutat, i no en criteris ambientals. Per això, diu el consistori, l'exclusió del sector del parc natural no afecta la seva classificació urbanística, que ara mateix no permet la urbanització de la zona, com ha recordat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet.

Damià Calvet

Torre Negra és sòl no urbanitzable. Aquesta és la voluntat dels ciutadans. Amb o sense sentència es manté lliure d'urbanització


L'Ajuntament referma, així, la seva voluntat de preservar Torre Negra com a espai lliure de la urbanització, com reclama des de fa dècades la voluntat majoritària de la ciutadania.

Calvet també ha recordat que encara queden pendents de resolució alguns recursos contra l'aprovació definitiva com a sòl no urbanitzable, però espera que siguin favorables a l'Ajuntament.

Propietaris
L'Associació de Propietaris de Torre Negra és una de les parts que ha presentat recurs contra aquesta classificació. A l'espera d'aquesta resolució, de moment, el secretari de l'associació, Domènec Miquel, ha dit que la sentència del Tribunal Suprem era previsible.

Domènec Miquel

És una desestimació totalment previsible perquè ja hi havia la sentència del TSJC i el Tribunal Suprem no acostuma a canviar les coses.


Núñez i Navarro considera que la decisió del Tribunal Suprem dóna una vegada més la raó a l'empresa respecte a la falta de valors ambientals del sector. Segons l'advocat de la companyia, Rafael Jiménez, el dictamen també expressa una regulació incorrecta per part de les dues administracions.

Rafael Jiménez

La sentència diu que han utilitzat diferents mitjans per sostreure els usos del sòl de Torre Negra i han regulat incorrectament les seves competències urbanístiques, d'ordenació i protecció ambiental.


Segons Jiménez, la sentència torna a recollir que l'Ajuntament i la Generalitat han actuat 'amb mala fe i temeritat'. Núñez i Navarro també ha presentat recurs contra l'aprovació definitiva com a sòl no urbanitzable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.