Activat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea de Barcelona per pols africana


  • Comparteix:

Aspecte del cel de Barcelona aquest diluns / Foto: @ToniBarreraEsco

Aspecte del cel de Barcelona aquest diluns / Foto: @ToniBarreraEsco

El departament de Territori i Sostenibilitat ha activat aquest dimarts el protocol per contaminació atmosfèrica a 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, entre ells Sant Cugat, que constitueixen l'àmbit d'aplicació del Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire. La mesura s'ha pres a causa de la presència de pols africana i es mantindrà activada fins que disminueixi la concentració de partícules a l'atmosfera. Els nivells de partícules són elevats a tot Catalunya i es recomana moderar l'activitat física a l'aire lliure, sobretot a persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars.

El departament indica que, actualment, s'estan mesurant 'nivells elevats' de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres en diverses estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA). Aquest dilluns, 23 estacions de tot Catalunya han superat el límit de referència diari per a les partícules en suspensió PM10, que és de 50 micrograms per metre cúbic, i 10 van superar els 80 micrograms per metre cúbic.

La previsió indica que en les properes 24 hores es continuaran superant els límits en diferents estacions de tot el país. Per aquest motiu, segons el protocol establert, es recomana que les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries moderin l'activitat a l'aire lliure. També es demana a tota la població evitar l'exercici físic intensiu a l'exterior i utilitzar el transport públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.