L'equip de govern convoca avui els veïns, els restauradors i les entitats per refer el Pacte per la Nit


  • Comparteix:

L'última reunió del Pacte per la Nit

L'última reunió del Pacte per la Nit

Els veïns, les entitats i els restauradors estan convocats aquest dimecres a la reunió que l'equip de govern ha convocat per reprendre les sessions participatives per consensuar el Pacte per la Nit, suspès fa dos anys. La trobada començarà a les set de la tarda a la sala de plens i és una iniciativa per conciliar el dret del descans de la ciutadania, el dels restauradors a fer negoci i el de les entitats i santcugatencs a gaudir de l'espai públic.

ESCOLTA-HO

El setembre de 2014, l'Ajuntament va aturar de manera provisional els permisos per obrir noves terrasses a la via pública i va avançar la temporada d'hivern de tancament de terrasses unes setmanes abans de l'habitual. L'horari de finalització d'activitats de nit a les places va avançar-se a la mitjanit. La intenció era elaborar una normativa que fixés els elements per aconseguir una bona convivència ciutadana.

La mesura va indignar ERC, les JERC, Arran i l'Aplec Jove, que van acusar l'equip de govern de trencar el consens.

L'última reunió, fa un any
L'última sessió, al març passat, va acordar que les entitats, els veïns i l'Ajuntament es reunirien de setmanalment en dos equips de treball per assolir un Pacte per la Nit de consens. El consistori va presentar una proposta 'desenvolupada' d'horaris i espais que no va ser ben rebuda. La trobada va enfrontar la demanda de veïns de poder descansar i la reivindicació de les entitats de fer activitats en condicions òptimes.

La represa s'anuncia al ple
L'anunci va coincidir amb la petició en aquest sentit d'ERC-MES a través d'una moció al darrer ple, que va rebre el suport de la resta de forces, tret de Convergència i el PP. El text, que demanava el compliment dels acords del Pacte per la Nit, no es pot aplicar en la seva totalitat perquè els compromisos estan recollits en un decret, que és una llei superior.

Un dels punts que reclama la moció és que abans de la temporada d'estiu s'elabori una ordenança de terrasses.

Ordre del dia d'avui
-Planificació de les trobades del grup de treball (cinc minuts)
-Explicació del Pacte per la Nit anterior (15 minuts)
-Punt de vista inicial de cada representant (dos minuts màxim per entitat)
-Precs i preguntes



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.