Els Mossos d'Esquadra obren una investigació per l'augment de contenidors cremats a Sant Cugat


  • Comparteix:

Diferents contenidors cremats a Sant Cugat durant l'últim any

Diferents contenidors cremats a Sant Cugat durant l'últim any

Mossos d'Esquadra ha obert una investigació arran de l'increment de contenidors cremats a Sant Cugat, sobretot al districte de Mira-sol. Segons dades de Bombers de la Generalitat, durant els primers dos mesos de l'any han hagut de treballar en 12 serveis per incendis a containers de la ciutat, fet que ha provocat gairebé una vintena de contenidors cremats, algun vehicle i part de matolls propers als residus. Fonts del cos policial han explicat a Cugat.cat que s'ha establert un dispositiu especial per prevenir futures cremes en el qual participen les comissaries de Mossos d'Esquadra de Sant Cugat i Rubí, i la de la Policia Local de Sant Cugat.

A part dels 12 serveis efectuats durant els dos primers mesos del 2016, Bombers de la Generalitat ha explicat que durant el 2015 van haver d'apagar 64 incendis a contenidors de Sant Cugat. És una xifra que no equival al total de contenidors cremats ja que en un mateix servei pot haver cremat més d'un contenidor, una situació que té lloc freqüentment al municipi.

L'Ajuntament ha indicat que cada contenidor de resta, envasos i paper/cartró té un cost de 860 euros sense IVA. Pel que fa als contenidors de form i vidre, el preu és de 784 euros sense IVA. Amb tot, no ha facilitat la dada total de contenidors cremats en els últims 14 mesos i si els han reposat tots o no.

La crema de contenidors ha generat més d'una pregunta de l'oposició al ple municipal: l'última va ser del grup d'ERC-MES al ple de febrer i C's ho va exposar als precs i preguntes del ple de gener. És una situació que també amoïna l'alcaldessa, Mercè Conesa, que va respondre llavors que tenien indicis que els focs eren provocats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.