'Canvi de marxa' consciencia 800 estudiants de Sant Cugat dels perills de la carretera


  • Comparteix:

El muntatge vol advertir els joves sobre les conseqüències de les drogues i l'alcohol / Foto: Localpres

El muntatge vol advertir els joves sobre les conseqüències de les drogues i l'alcohol / Foto: Localpres

Prop de 800 estudiants de 4t d'ESO de set centres educatius de Sant Cugat han participat aquest dimecres a la quarta edició del 'Canvi de Marxa' al Teatre-Auditori. Els alumnes han rebut consells i han escoltat els riscos que comporta una conducció imprudent a través del testimoni d'un bomber, una policia local, un membre del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i dos testimonis víctimes d'accidents de trànsit. L'activitat és una iniciativa de la Fundació Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit (SCT) amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Policia Local de Sant Cugat.

'Canvi de marxa' és una presentació multimèdia de seguretat viària adreçada als joves que combina els testimonis reals amb projeccions audiovisuals i una funció teatral relacionades amb accidents al volant. El muntatge vol conscienciar els joves sobre les conseqüències de conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues. El president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Badenes, ha explicat l'objectiu de la iniciativa.

Joan Badenes

La nostra intenció és que això arribi a tota la joventut de Catalunya. Volem que sentin que si tenen un accident ells rebran els primers danys però els accidents desfan famílies.


Els estudiants han sortit del muntatge conscienciats de la importància que té ser responsable al volant.

Alumnes

No agafar el volant si no estàs en condicions ni pujar amb algú que hagi begut. / És molt interessant perquè ens fa arribar els riscos de conduir begut. / Em plantejo el fet de conduir i estar totalment atent al carrer. / Hem de vigilar i estar alerta quan conduïm i també quan caminem.


Els centres educatius santcugatencs que han participat són les escoles Avenç, Europa i Pureza María i els instituts Angeleta Ferrer, Arnau Cadell, Leonardo da Vinci i Pla Farreras. L'activitat forma part del Pla de Dinamització de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.