Els santcugatencs mantenen la tradició viva i s'apleguen a Sant Medir


  • Comparteix:

La festivitat de Sant Medir ha tornat a aplegar aquest dijous centenars de santcugatencs entorn de l'ermita dedicada al copatró de la ciutat. El bon temps ha acompanyat una jornada en què els Caparrots han estat els banderers. Una cercavila, la pujada a peu a l'ermita, les actuacions de les entitats de cultura popular i el dinar a l'esplanada han animat la jornada.

Una xocolatada a la plaça d'Octavià ha estat el primer dels actes de la diada. Amb forces agafades, ha estat el moment per fer la cercavila pel centre de Sant Cugat. El recorregut ha acabat a la plaça de Barcelona, davant l'antic ajuntament, on representants polítics i membres de la Penya Regalèssia, organitzadors de la diada, han rebut la comitiva, encapçalada pels banderes d'enguany, els Caparrots.

La presidenta de l'entitat, Sònia Igual, ha explicat la importància que té per a ells ser un dels protagonistes del dia perquè els ha servit, assegura, de bateig.

Sònia Igual

Per nosaltres, ha estat molt important que ens hagin donat l'oportunitat de poder participar en l'Aplec de Sant Medir. És com un bateig per a nosaltres.


Posteriorment, ha començat el camí a peu per arribar a l'esplanada de l'ermita de Sant Medir. Allà, s'hi han congregat centenars de santcugatencs de totes les edats per celebrar la festivitat. Actuacions de les entitats de cultura popular, com els Geganters, els Bastoners, els Castellers i les sardanes, han posat l'animació popular a la celebració, que han mimat des de sempre la Penya Regalèssia, com ha explicat un dels seus membres fundadors, Jaume Pahisa.

Jaume Pahisa

És un dia especial per a nosaltres perquè la Penya Regalèssia com aquell qui diu és qui ho ha fet funcionar.


El bon temps ha fet que l'esplanada s'omplís al llarg del matí de persones vingudes de Sant Cugat, però també d'altres poblacions.

Participants

És una festa molt emblemàtica. A més, com tothom fa festa a Sant Cugat, l'afluència de gent és molt gran. / És un dia clau que s'ha de celebrar perquè és una de les tradicions més arrelades a Sant Cugat i s'ha de fer poble. / Vaig néixer a Sant Cugat i vinc a Sant Medir des de ben petita. / És una tradició del poble i això és molt nostre i de sempre. Vinc caminant com s'ha de venir. / No sóc de Sant Cugat, vinc de Terrassa però he vingut a Sant Medir amb les meves companyes.


Al camp del Miracle, també s'hi han apropat residents de Gràcia, a Barcelona, ja que Sant Medir també se celebra en aquest barri de la capital. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància d'aquesta tradició.

Mercè Conesa

No només commemorem i ho fem amb una tradició històrica, sinó, sobretot, commemorem l'alegria de tenir com a copatró Sant Medir i que s'hagi preservat per la gent del poble.


Sant Medir, copatró de Sant Cugat amb Sant Pere, va morir a mans de l'exèrcit romà per salvar el bisbe de Barcelona. Medir era un pagès que vivia a Collserola al segle IV després de Crist.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.