Un taller d'autodefensa feminista dota d'eines per afrontar situacions de risc


  • Comparteix:

Taller d'autodefensa feminista

Taller d'autodefensa feminista

El Taller d'Autodefensa feminista organitzat per la Plataforma Unitària 8 de Març ha aplegat aquest diumenge 13 participants que han après com fer front a situacions de risc. L'activitat impartida a Cal Temerari per Hora Bruixa i pel Club Karate Sant Cugat també ha reflexionat sobre la situació d'inseguretat que experimenten les dones al carrer a través de vivències personals. Les assistents han après arts marcials per defensar-se contra una agressió física d'un home.

La Plataforma Unitària 8 de Març de Sant Cugat ha passat a l'acció. Després de diverses xerrades i activitats més centrades en la prevenció i en la difusió, aquest diumenge ha estat el torn del Taller d'Autodefensa Feminista.

La presidenta del Club Karate Sant Cugat, Lourdes Llorente, ha explicat que l'objectiu és fer front a situacions de risc per a dones.

Lourdes Llorente

Intentem donar eines a les dones per si es troben en una situació de risc, perquè la puguin evitar o si no poden puguin defensar-se.


Per això el taller també ha comptat amb una part psicològica impartida pel col·lectiu Hora Bruixa, que ha preparat les participants de cara a evitar situacions de violència, ja sigui física com psíquica. Una de les membres d'Hora Bruixa, Carlota de Sojo, ha destacat la necessitat tenir instruments i recursos psicològics per fer front a les agressions masclistes.

Carlota de Sojo

La part psicològica és important perquè ens hem socialitzat a partir de la por i ens hem d'empoderar per combatre això.


El taller ha aconseguit un clima íntim entre les participants a través de dinàmiques de grup.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.