Suspenen la concessió de noves llicències de restaurants i locals d'oci a Can Magí i Can Solà


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha suspès transitòriament la concessió de noves llicències per a espais de concurrència pública, com són restaurants i locals d'oci, a Can Solà i Can Magí. La mesura és fruit d'un canvi en la normativa europea que obliga a ampliar fins a 250 metres el perímetre de restriccions de noves activitats per la presència d'una empresa química a la zona, Lubrizol. Amb l'objectiu de trobar una solució a aquesta situació, el consistori està en converses amb la companyia i la Generalitat, a la qual demana una nova avaluació ambiental de l'empresa per evitar aquest radi de protecció.

En declaracions a Cugat.cat, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que Lubrizol no ha canviat cap dels processos de fabricació ni la capacitat d'emmagatzematge, però ara la normativa europea sobre l'ús de productes químics en la indústria és més restrictiva. Per això, l'Ajuntament ha impugnat davant la direcció general de Qualitat Ambiental de la Generalitat la renovació de l'autorització ambiental de l'empresa Lubrizol. L'objectiu de les al·legacions presentades aquest dilluns pel consistori és repetir l'avaluació ambiental i que l'empresa hagi de reduir la capacitat d'emmagatzematge perquè no quedi afectada per les restriccions de la normativa ni sigui necessari aquest radi de protecció, com ha concretat Calvet.

Damià Calvet

Nosaltres pretenem evitar que l'autorització es doni i volem que es faci una avaluació d'impacte ambiental per quedar-nos com estem, amb una empresa en harmonia amb el seu entorn.


De moment, l'Ajuntament no pot concedir noves llicències a la zona per a espais de concurrència pública com són restaurants, discoteques i comerços. Calvet ha lamentat aquesta afectació, que suposa, diu, una pèrdua d'oportunitats.

Damià Calvet

És una pèrdua d'oportunitats que volem evitar i per això hem presentat al·legacions. Es pot combinar l'activitat de Lubrizol amb altres activitats.


La suspensió transitòria no afecta les activitats que ja estan funcionant ni els canvis de titular ni les renovacions de llicències d'activitats ja existents. Tot i així, mentre no es resolguin les al·legacions i els tràmits de renovació ambiental, que s'han aprovat provisionalment i estan a l'espera de l'aprovació definitiva, el consistori no pot atorgar noves llicències. Això afecta tres expedients que estan sobre la taula aturats, un dels quals és el del nou local de la Bohèmia, que volia obrir establiment al barri.

Calvet també ha recordat que Lubrizol és una empresa que té una activitat econòmica important per al municipi, on està implantada des de fa prop de 50 anys. Actualment, forma part del grup Berkshire Hataway.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.