La Plataforma Unitària 8 de Març il·lumina Sant Cugat amb torxes contra els feminicidis


  • Comparteix:

Els col·lectius feministes de la Plataforma Unitària 8 de Març volen eradicar les morts per violència masclista i denuncien que aquesta situació és un 'feminicidi'. En la vigília del Dia Internacional de la Dona, una seixantena de persones ha recorregut els carrers de Sant Cugat amb torxes des de la plaça del Doctor Galtés fins a Octavià. Durant la marxa, han llegit un manifest davant la seu del PP i un altre davant de l'església de Sant Pere, ja que consideren el partit i la institució religiosa corresponsables de les situacions de desigualtat de les dones.

Les entitats convocants de la protesta consideren que les morts de dones són només 'la punta de l'iceberg' d'un sistema patriarcal i que genera desigualtats de gènere. La membre de la Plataforma Unitària 8 de Març Maria Garcia creu que la conscienciació és clau per combatre aquesta xacra.

Maria Garcia

Entenem que hi ha d'haver una part de sensibilització i de consciènciació. A nivell institucional s'ha de fer molta feina perquè en part es legitima aquest sistema.


Els actes del Dia de la Dona continuen aquest dimarts a la plaça d'Octavià amb la marxa-manifestació unitària que organitza la Plataforma Unitària 8 de Març per lluitar contra el patriarcat i el capital. La caminada continuarà amb la manifestació de Barcelona, que té com a lema 'Totes en la diversitat'. Ho explica la membre del col·lectiu organitzador Berta Claramunt.

Berta Claramunt

Aquest dimarts serà una jornada més festiva, no tan solemne com aquest dilluns. El 8 de març és cada dia.


La Plataforma Unitària pel 8 de març està formada per membres d'Arran, Dones amb Iniciativa, Assemblea de Drets Socials (ADS), les JERC, ERC, Podem, Hora Bruixa, la CUP, Cal Temerari i Cantem les 40.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.