Irene Cordón (egiptòloga): 'L'antic Egipte fascina per totes les icones que ha creat'


  • Comparteix:

Irene Cordón, instants abans de la xerrada

Irene Cordón, instants abans de la xerrada

Les piràmides, els faraons, el riu Nil i els grans palaus de l'antic Egipte s'han convertit en icones que fascinen tothom i això fa d'aquest període històric un dels que ha creat més misteris i llegendes. Ho ha afirmat l'egiptòloga Irene Cordón, que aquest dimecres ha protagonitzat la xerrada inaugural de l'Associació d'Egiptologia de Sant Cugat-Valldoreix. La doctora en Història Antiga ha aprofundit en la incidència de la geografia i, en especial, el riu Nil en el desenvolupament i les fites d'aquesta civilització.

ESCOLTA-HO

Aquestes són algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

'L'Egiptologia inclou l'estudi de tots els aspectes de l'antiga civilització egípcia, des de la història, la medicina, l'arquitectura, la vida quotidiana i, fins i tot, la cuina'.

'L'antic Egipte té moltes icones, el Nil, les piràmides, etc. Tot el que ha arribat ens fascina perquè té quelcom de misteriós. Això no ho tenen altres civilitzacions'.

'Egipte és un lloc molt àrid. Sense el Nil aquesta civilització no hauria existit mai. Ja ho va dir l'historiador Heròdot, a mitjans del segle V abans de Crist, que va veure claríssim que sense el Nil no s'hauria desenvolupat l'antic Egipte'.

'Egipte desperta molts misteris i per això hi ha llegendes recurrents. La feina de l'historiador és muntar un trencaclosques a partir de les quatre evidències que tenim'.

'Recomano plats de l'antic Egipte. Un plat de luxe i exquisit són els ous de guatlla amb ceba caramelitzada'.

'A banda d'història, també he estudiat Dret. És fascinant trobar un testament de fa 5.000 anys i poder-lo analitzar com a jurista. Per això, convido a tothom - cuiners, paletes, metges, arquitectes o qui sigui - perquè s'interessi per Egipte i ens ajudi a descobrir altres aspectes d'aquesta cultura'.

'La dona de la reialesa de l'antic Egipte no té res a veure amb la dona del carrer d'aquella època. Sabem molt de les dones que van arribar a tenir el poder però molt poc de les altres. Sabem que eren camperoles, analfabetes i que treballaven la terra, poca cosa més'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.