Un grup d'alumnes del Viaró participa avui a la final de la First Lego League


  • Comparteix:

L'equip Ypsilon concursa avui a Girona / Foto: Twitter Ypsilon Viaro

L'equip Ypsilon concursa avui a Girona / Foto: Twitter Ypsilon Viaro

Un equip de nou alumnes de 4t d'ESO de l'escola Viaró participa avui a la final estatal de la First Lego League (FLL) a Girona. La competició és un repte científic on joves de 10 a 16 anys s'enfronten a un problema actual i han de presentar projectes innovadors per solucionar-lo. L'equip local, Ypsilon, ha superat un procés de selecció previ a Barcelona i concursa contra més de 10.000 participants de tot l'Estat espanyol per classificar-se a les finals mundials.

Ypsilon haurà de dissenyar i construir un robot amb peces de Lego. Després, com a les anteriors edicions, haurà de presentar un treball de recerca científic que aporti una solució a un problema real, que enguany tracta de buscar noves formes de gestionar els residus.

La proposta d'Ypsilon és utilitzar la Kombutxa, que és una beguda fermentada i de fabricació casolana que conté una sèrie de microorganismes que transformen la matèria orgànica en inorgànica. Per acabar, hauran de fer una presentació per demostrar que han incorporat valors com la inclusió, la cooperació i el treball en equip en el seu projecte. Els santcugatencs ho faran a través d'un cançó de rap.

L'equip treballa en el projecte des de setembre i, segons un dels seus membres, Jaume Gázquez, això els ha servit per aprendre principis més enllà de la ciència i la robòtica.

Jaume Gázquez

Hem après a treballar en equip, escoltar les idees dels altres i, a vegades, acceptar que la teva idea no és la millor. També hem fet amistat amb els membres de l'equip que abans no ens coneixíem i ara quedem els cap de setmana.


L'escola La Vall, ubicada a Bellaterra, participa al repte amb l'equip Kronos, format per set noies de 4t d'ESO que van quedar primeres en la classificació general i que també viatjaran a Girona per presentar el seu projecte Reciclacode. La proposta porta el disseny d'un codi QR que, un cop instal·lat a materials tecnològics, com neveres, mòbils, ordinadors i microones, proporciona la informació sobre quin dels elements que contenen aquests dispositius es poden reciclar i on trobar punts verds propers per dipositar-los.

Què és la First Lego League
La First Lego League (FLL) és un repte internacional que pretén despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia. FLL utilitza desafiaments temàtics per interessar els joves, de 10 a 16 anys, en la investigació, la resolució de problemes, i la ciència. Els pilars del programa són la promoció de valors que emfatitzen aprendre dels altres companys, la competició amistosa, l'aprenentatge i la contribució a la societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.