El 66% dels estudiants de 16 anys han participat en els tallers de prevenció de violència de gènere de DonaInformació


  • Comparteix:

Marta Subirà és la regidora d'Igualtat.

Marta Subirà és la regidora d'Igualtat.

Més 450 joves de la nostra ciutat han participat aquest any als tallers de prevenció de violència de gènere que ha ofert el servei municipal DonaInformació als centres de secundària de la ciutat. Actualment, el 66% dels joves de 16 anys que estan escolaritzats a Sant Cugat han rebut formació amb l'objectiu de prevenir possibles situacions de violència sexista.

Un total 450 joves de 6 centres de secundària han participat en aquests tallers, el que suposa 150 nois i noies més que el curs passat. La regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta resposta i ha fet una crida a tots aquells centres -públics o privats- que encara no ofereixen aquesta iniciativa perquè s'animin a fer-ho el proper curs escolar.

Marta Subirà

Crec que són uns tallers que é simportant potenciar i estem molt contents de la bona acollida que tenen.


A partir de 13 tallers que consten d'una part més teòrica i d'un debat, els responsables d'aquest taller expliquen als joves com evitar situacions que poden acabar derivant en violència.

Segons Subirà, aquest és un tema de molta actualitat que els joves veuen als mitjans de comunicació però que cal explicar-los bé per fer una bona prevenció.

Marta Subirà

És un tema de molta actualitat que als joves també els xoca, i és important donar una formació que els ajudi a identificar situacions i poder-les prevenir.


Actualment, gràcies a aquests tallers, el 66,3% dels joves de 16 anys escolaritzats a Sant Cugat ja han rebut formació per poder identificar i prevenir situacions de violència de gènere.

Per complementar aquesta iniciativa, l'Ajuntament ha tornat a editar uns punts de llibre que es donen a tots els alumnes que fan els tallers i on es resumeixen les idees bàsiques per prevenir situacions d'abús en la parella i on s'informa dels telèfons i centres on es pot recórrer en cas de necessitat o per obtenir més informació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.