El projecte educatiu de la 12a escola es desenvoluparà amb la col·laboració de les famílies


  • Comparteix:

La reunió ha aplegat un centenar de mares i pares

La reunió ha aplegat un centenar de mares i pares

La 12a escola pública de Sant Cugat tindrà un projecte educatiu que el desenvoluparan el professorat i les famílies al llarg dels anys. La base, però, la posarà l'equip directiu amb la línia de P3 amb què arrencarà el centre el proper curs i que es basarà en la gestió d'emocions i d'intel·ligències múltiples, l'expressió oral, el treball cooperatiu, el plurilingüisme i els projectes pluridisciplinars. Els responsables de la nova escola han explicat el projecte aquest dijous a la Casa de Cultura davant d'un centenar de pares i mares interessats.

La directora del centre, Clara Caso, ha convidat les famílies a treballar també en el projecte educatiu.

Clara Caso

La nostra escola naixerà a partir d'aquests eixos i, a partir d'aquí, construirem amb aquells suggeriments en què estiguem tots d'acord i que vagin cap a l'educació de l'infant.


El centre educatiu, que arrencarà amb una cinquantena d'infants de P3, se servirà d'espais d'aprenentatge, una eina amb què la canalla podrà absorbir coneixements mentre juga. De fet, els alumnes seran totalment protagonistes gràcies també als projectes interdisciplinars, on l'aprenentatge es basarà en les seves inquietuds i on es fomentarà tant la cooperació entre ells com les tasques individuals.

L'escola, que s'organitzarà en dos mòduls fins que no es construeixi l'edifici, de moment no disposarà d'una biblioteca, tot i que la literatura i els contes tindran una importància cabdal. D'altra banda, s'habilitarà un hort urbà al pati de l'escola.

Pel que fa als idiomes, l'ensenyament s'efectuarà en català com a llengua vehicular i en castellà. A partir de P3, també s'hi incorporarà l'anglès i està previst que a tercer de primària s'hi afegeixi una quarta llengua com el francès.

Les preinscripcions es poden efectuar a partir del 30 de març i fins al 7 d'abril al Servei Educatiu de Sant Cugat, al número 2 del carrer d'Esperanto.

Inquietuds
A la reunió alguns pares i mares assistents han mostrat dubtes sobre el fet que l'escola arrenqui en barracons. L'equip directiu ha subratllat que els mòduls garanteixen un espai de qualitat i segur. A més, a mesura que avancin els cursos, s'instal·laran més aules prefabricades i s'ocuparà més terreny perquè el pati no minvi.

Altres pares han demanat per la possibilitat d'incorporar l'educació viva com a base del projecte del centre. La directora ha explicat que amb el procés d'elaboració de la proposta educativa hi ha opció d'incorporar trets de diferents models d'ensenyament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.