La Casa de l'Esperança s'endú un Premi Ciutat de Sant Cugat per la seva tasca d'acollida


  • Comparteix:

Dar-Al-Amal-la Casa de l'Esperança, s'ha endut un Premi Ciutat de Sant Cugat pels cinc anys de tasca d'oferir atenció mèdica a infants sahrauís que no poden ser atesos als camps de refugiats. El pis va habilitar-se el 2010 i, des de llavors, ha donat servei a 35 persones d'entre vuit i 16 anys amb estades que s'han allargat fins a quatre mesos.



Aquest espai gestionat per Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) ha renovat recentment el conveni amb l'Ajuntament, que hi aporta 53.000 euros.

Les usuàries de la Casa de l'Esperança Muna Mohamed i Minan Malainin han aprofitat l'entrega del guardó per explicar la vida als camps de refugiats i agrair l'ajuda rebuda.

Muna i Minan

No tenim arbres i molt poca aigua. El menjar ve d'altres països. Tenim escola però no com la d'aquí. Ens ho passem bé, juguem amb la sorra.


Un dels projectes més coneguts d'SCAPS és Vacances en Pau, una iniciativa que facilita l'estada d'una desena d'infants a la ciutat cada estiu amb famílies santcugatenques. Durant aquests dies, la canalla té l'oportunitat de conèixer la vida i la cultura locals i, a més, poden passar una revisió mèdica completa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.