La Casa de l'Esperança s'endú un Premi Ciutat de Sant Cugat per la seva tasca d'acollida

Societat

Publicat el 14/mar/16 per Sergio Morales / Anna González

Dar-Al-Amal-la Casa de l'Esperança, s'ha endut un Premi Ciutat de Sant Cugat pels cinc anys de tasca d'oferir atenció mèdica a infants sahrauís que no poden ser atesos als camps de refugiats. El pis va habilitar-se el 2010 i, des de llavors, ha donat servei a 35 persones d'entre vuit i 16 anys amb estades que s'han allargat fins a quatre mesos.


MIRA-HO A CUGAT TV

Aquest espai gestionat per Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) ha renovat recentment el conveni amb l'Ajuntament, que hi aporta 53.000 euros.

Les usuàries de la Casa de l'Esperança Muna Mohamed i Minan Malainin han aprofitat l'entrega del guardó per explicar la vida als camps de refugiats i agrair l'ajuda rebuda.

Muna i Minan

No tenim arbres i molt poca aigua. El menjar ve d'altres països. Tenim escola però no com la d'aquí. Ens ho passem bé, juguem amb la sorra.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un dels projectes més coneguts d'SCAPS és Vacances en Pau, una iniciativa que facilita l'estada d'una desena d'infants a la ciutat cada estiu amb famílies santcugatenques. Durant aquests dies, la canalla té l'oportunitat de conèixer la vida i la cultura locals i, a més, poden passar una revisió mèdica completa.