L'equip Ypsilon del Viaró guanya el premi a la innovació a la First Lego League


  • Comparteix:

Una imatge dels guanyadors / Foto: Cedida

Una imatge dels guanyadors / Foto: Cedida

L'equip Ypsilon, format per alumnes de quart d'ESO del Viaró, ha aconseguit el primer premi a la solució innovadora a la final estatal de la First Lego League celebrada a Girona. L'equip local ha aconseguit amb aquest premi la classificació per a la final europea. Aquest reconeixement s'atorga a l'equip amb la solució més creativa i amb més potencial per resoldre de forma pràctica el problema plantejat, que en aquesta ocasió era com gestionar els residus.

Ypsilon ha dissenyat i construït un robot amb peces de Lego. Després, com a les anteriors edicions, ha presentat un treball de recerca científic que aportava una solució a un problema real, que enguany tractava de buscar noves formes de gestionar els residus.

La proposta d'Ypsilon ha estat la Kombutxa, una beguda fermentada i de fabricació casolana que conté una sèrie de microorganismes que transformen la matèria orgànica en inorgànica. Per acabar, han fet una presentació que demostrava valors com la inclusió, la cooperació i el treball en equip a través d'un rap.

La First Lego League
La First Lego League (FLL) és un repte internacional que pretén despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia. FLL utilitza desafiaments temàtics per interessar els joves, de 10 a 16 anys, en la investigació, la resolució de problemes i la ciència. Els pilars del programa són la promoció de valors que se centren a aprendre dels altres companys, la competició amistosa, l'aprenentatge i la contribució a la societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.