Creix un 55% el nombre d'usuaris del Bicibox a Sant Cugat


  • Comparteix:

Un dels mòduls de Bicibox a l'estació de Lluís Millet / Foto: Localpres

Un dels mòduls de Bicibox a l'estació de Lluís Millet / Foto: Localpres

Sant Cugat ha experimentat l'últim any un augment del 55% d'usuaris del servei de Bicibox, el sistema d'aparcament per a bicicletes. El Bicibox va aterrar a la ciutat el 2012 i disposa actualment de 10 mòduls amb un total de 91 places i un increment global del 35,5% de vehicles estacionats. El mòdul de l'avinguda de Lluís Companys té una ocupació del 100% i el de la plaça de Lluís Millet s'apropa a la màxima ocupació.

L'increment de la demanda dels usuaris del servei s'ha notat en diferents aspectes en el darrer any. El 2015 hi ha hagut set places d'estacionament més ja que el mòdul ubicat a l'Eurofitness ha doblat l'espai d'aparcament existent. Aquest augment de set a 14 places ja es va efectuar el 2014 al mòdul de l'ajuntament.

L'any passat, segons dades municipals, el servei va tenir 524 usuaris, dada que suposa un augment del 55% respecte al 2014, quan va tenir 338 ciutadans registrats. Pel que fa a la mitjana d'ocupació, els mòduls més utilitzats són els situats a l'avinguda de Lluís Companys (100%) i a la plaça de Lluís Millet (96,1%), a tocar de l'estació de FGC.

El rànquing el segueix el mòdul de l'Eurofitness (72,4%), el del Teatre-Audiori (69%), el del carrer de l'Andana (66,5%) i el de l'estació de Mira-sol (63,6%). Tenen un menor ús els Bicibox instal·lats a la Casa de Cultura (51,1%), a l'ajuntament (41,7%), a l'estació de Valldoreix (37,4%) i l'estació de Volpelleres (34,7%).

Pel que fa a les bicicletes estacionades, s'han aparcat 17.061 el 2015, un 35,5% més que l'any anterior. L'observació que fa el consistori és que la saturació del mòdul de l'avinguda de Lluís Companys es produeix des del 2014, fet que impedeix l'increment de la demanda. Una cosa similar passa amb el mòdul de la plaça Lluís Millet des del 2015.

Sant Cugat té 10 mòduls, set de set places i tres de 14. Segons l'AMB, Sant Cugat és un dels municipis que de cara a aquest any ha sol·licitat tenir més mòduls. D'altra banda, l'AMB situa Sant Cugat com el municipi amb més bicicletes elèctriques subvencionades amb 44 vehicles, després de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.