Les Cases dels Mestres de la Floresta, pendents de la cessió del dret de superfície


  • Comparteix:

Una imatge del projecte de rehabilitació / Foto: Promusa

Una imatge del projecte de rehabilitació / Foto: Promusa

El projecte de masoveria urbana de les Cases dels Mestres de la Floresta està a l'espera que l'empresa municipal d'habitatge Promusa traspassi el dret de superfície a la cooperativa Sostre Cívic. De moment, el col·lectiu 6 Claus, que havia ocupat les cases, hi està fent petites obres per preparar els habitatges per afrontar la rehabilitació, que només serà possible quan es faci efectiu aquest traspàs.

L'obtenció del dret de superfície, que en teoria havia de ser ràpida, paralitza les obres de rehabilitació, una part de les quals ha de pagar Promusa. L'altra ha de sortir d'un crèdit que ha de demanar la mateixa cooperativa, però no pot fer-ho sense el dret de superfície. De la mateixa manera, Sostre Cívic no pot començar formalment les obres. El membre del col·lectiu 6 Claus Manel Berenguer assenyala que el procés s'està allargant més del previst.

Manel Berenguer

Ja esperàvem que s'allargués, però està anant més tard del que crèiem. Això havia d'anar ràpid. En principi pensàvem que s'allargaria, però s'està superant de molt el temps.


El projecte de masoveria urbana té adjudicataris des del gener, quan Sostre Cívic els va donar a conèixer. 11 unitats familiars d'un total de 28 sol·licituds van ser les afortunades.

Un projecte innovador
Aquesta promoció és la primera d'habitatge públic en règim de masoveria cooperativa que s'impulsa a Catalunya i és fruit d'un acord entre l'Ajuntament, el col·lectiu 6 Claus, que havia ocupat les cases, la cooperativa Sostre Cívic i l'empresa d'habitatge municipal Promusa, per impulsar la masoveria urbana com una possibilitat més d'oferir habitatge més assequible a Sant Cugat.

L'arrendament de les cases, que tindrà una vigència de 25 anys, està condicionat a la rehabilitació de l'habitatge i a un preu de lloguer inicial de quatre euros per metre quadrat. A aquesta quantitat, s'hi afegiran les despeses de comunitat, serveis i l'Impost de Béns Immobles (IBI) corresponent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.