Les famílies de les víctimes de Germanwings reclamen que es canviï un sistema que va fallar 'amb brutalitat'


  • Comparteix:

Silvia Chaves, durant l'entrevista / Foto: ACN

Silvia Chaves, durant l'entrevista / Foto: ACN

Familiars de les víctimes de Germanwings demanen als governs i a la societat que els continuïn acompanyant en la lluita per canviar un sistema que va fallar 'amb brutalitat'. A les portes d'aquest dijous, quan farà un any que el copilot Andreas Lubitz va estavellar als Alps l'avió que cobria el viatge de Barcelona a Düsseldorf, la presidenta de l'associació d'Afectats del vol GWI9525, Silvia Chaves, assegura que aniran 'a Brussel·les, a l'OMS i on calgui' perquè 'no es repeteixi mai més un sinistre que es podria haver evitat'. Set santcugatencs van pedre la vida en aquell avió.

En una entrevista a l'ACN, Chaves ha demanat a les institucions catalanes i estatals que els ajudin a arribar als organismes internacionals per aconseguir canvis legislatius -en el sistema de comunicació de baixes i en els controls psicològics, entre altres- per evitar que es repeteixi una tragèdia com la de Germanwings.

L'associació d'Afectats del vol GWI9525 considera que el sinistre va posar al descobert unes falles que afecten el conjunt de la societat. Segons Chaves, la sensació que es duu pitjor és que es podria haver evitat l'accident.

Silvia Chaves

Tot el sistema ha fallat amb brutalitat. El pilot tenia un historial clínic que determinava que no podia dur un avió. També va fallar la comunicació entre metges, empresa i estat.


L'associació també vol que es depurin totes les responsabilitats i assegura que, en aquesta recerca del que va passar, el fiscal francès Brice Robin els ha assossegat des de la dignitat.

Silvia Chaves

Encara hi ha aspectes per depurar. Confiem en la justícia francesa.


Chaves agraeix l'acompanyament que van rebre des del primer moment de l'associació d'afectats per l'accident de Spanair.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.