10 anys de la recuperació del Via Crucis a Sant Cugat


  • Comparteix:

Més de 300 fidels han seguit aquest divendres el Via Crucis, que ha recorregut els carrers del centre de Sant Cugat en l'escenificació de les 14 estacions de la Passió fins a la crucifixió. Fa 10 anys que es va recuperar aquesta tradició a la ciutat, que manté l'essència dels anys 50, tot i que amb un recorregut més curt.

A Sant Cugat el Via Crucis està presidit per una figura del Sant Crist crucificat de fusta de noguera massissa d'uns 46 quilos i gairebé dos metres d'alçada. La talla ha sortit de l'església del Monestir al punt de les nou del matí. El recorregut, que obre una figura més petita, ha passat per la plaça d'Octavià, el carrer Major, la plaça de Sant Pere, el carrer de Sabadell, la plaça de Pep Ventura i el carrer de Plana de l'Hospital per tornar a entrar al Monestir.

El president del Cos de Portants, Pere Pahissa, ha explicat a Cugat.cat que, després de 10 anys des de la recuperació d'aquesta tradició a Sant Cugat, el Via Crucis cada vegada aplega més gent.

Pere Pahissa

Aquest any hem aplegat molta més gent, són 10 anys. Hi havia unes 350 persones.


Enguany, han estat 10 els portants de la creu, un dels quals ha participat per primera vegada. Per això els membres del Cos de Portants l'han homenatjat amb un bateig, com ha explicat Pahissa.

Pere Pahissa

El bateig consta d'un jurament, es trenca un ciri al cap i es dóna una bossa amb de confits.


Tot i que per a aquesta 10a edició del Via Crucis no s'ha pogut recuperar el recorregut dels anys 50, els responsables del Via Crucis no descarten poder fer-ho més endavant si s'aconsegueix ampliar el nombre de portants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.