La comitiva santcugatenca tanca el seu viatge a La Haba a la 'Jira'


  • Comparteix:

Un dels moments de la celebració de la 'Jira' / Foto: Localpres

Un dels moments de la celebració de la 'Jira' / Foto: Localpres

La delegació santcugatenca que ha viatjat a La Haba per culminar oficialment l'agermanament ha tancat la seva estada a la població extremenya assistint a la 'Jira', una festa tradicional d'aquesta regió. Els 'jabeños' la celebren a l'ermita de Nuestra Señora de la Antigua, que acull una missa, la processó i el dinar posterior.

La 'Jira' és la festa més important de La Haba conjuntament amb la Festa Major de l'agost. El programa l'enceta la missa, tot i que aquest any els Geganters de Sant Cugat se li han avançat amb una ballada matinal. Just després de l'ofici, els 'jabeños' treuen la imatge de la verge en una processó al voltant de l'edifici.

Després, cada família dina al seu 'jato', carpes improvisades als turons que envolten l'ermita, i la festa s'allarga fins ben entrada la nit. El president del comitè d'agermanament Sant Cugat-La Haba, Félix García, explica que els 'jabeños' reserven les seves millors reserves per a aquest dia.

Félix García

És aquí on celebrem un dels dies més grans que tenim. Les famílies guarden el millor que tenen a casa i tothom fa el possible per venir.


La comitiva santcugatenca ha tornat aquest dimarts a la tarda a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.