El període de preinscripció per al curs 2016-2017 comença avui


  • Comparteix:

Interior d'una aula d'infantil / Foto: Web de l'Ajuntament

Interior d'una aula d'infantil / Foto: Web de l'Ajuntament

El període de presentació de sol·licituds de preinscripció per al curs 2016-2017 als centres públics i concertats de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria -és a dir, de P3 fins a 4t d'ESO, dels tres als 16 anys- comença aquest dimecres. Els familiars podran presentar els papers fins al 7 d'abril al centre demanat en primer lloc. Si es prefereix fer la preinscripció per internet, es podrà fer fins a la mitjanit del dimecres 6 d'abril.

Calendari preinscripció escolar curs 2016-2017
- Publicació de la llista de sol·licituds al centre amb el barem provisional: 15 d'abril.
- Termini per presentar una reclamació al barem provisional: del 15 al 20 d'abril.
- Sorteig del número de desempat: el 18 d'abril, a les onze del matí, al Departament d'Ensenyament.
- Publicació de la llista de sol·licituds al centre amb el barem un cop resoltes les reclamacions: 25 d'abril.
- Publicació de l'oferta final de places escolars: 17 de maig.
- Publicació de les llistes d'alumnes admesos i, si escau, de la llista d'espera: 20 de maig.

Només es pot presentar una sol·licitud de preinscripció per alumne, però s'hi poden indicar peticions d'admissió en diversos centres (10 com a màxim) per ordre de preferència. La presentació de més d'una sol·licitud comporta la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre.

El formulari de sol·licitud i la documentació s'han de presentar al centre demanat en primer lloc. També es pot presentar a l'oficina municipal d'escolarització del municipi on està ubicat el centre demanat en primer lloc i, si no n'hi ha, a l'Ajuntament corresponent, i als serveis territorials o a les oficines territorials del departament d'Ensenyament.

Canvis en els criteris de preinscripció per estudis d'educació secundària obligatòria
El departament d'Ensenyament ha canviat els criteris de preinscripció per al curs vinent. La principal novetat és la restricció de la possibilitat de sumar 40 punts pels germans grans d'alumnes que estiguin estudiant a escoles adscrites a l'institut on es vulgui entrar. Aquesta possibilitat només es donarà en els casos en què hi hagi una única escola adscrita a un únic institut. Es tracta d'una reclamació impulsada per famílies amb un únic fill ja que consideraven 'discriminatori' aquest criteri de puntuació per assignar institut ja que penalitzava clarament els nens sense germans. Així, enguany tenir un germà petit a l'escola de primària adscrita a l'institut ja no atorgarà automàticament un plus de fins a 40 punts com en cursos anteriors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.