El president del Club Cannem desprecinta el local per denunciar el tancament 'injust' de l'Ajuntament

El Club Cannem està ubicat al carrer d'Adrià Gual / Foto: Google Maps

Societat

Publicat el 30/mar/16 per Sílvia González

El president del Club Cannem, Manuel Herrera, afirma en un comunicat enviat als socis que ha trencat el precinte del local per exposar el tancament 'injust' per part de l'Ajuntament. Herrera, que assegura reobrir el local com 'un acte de rebel·lia', exposa que el precinte es va fer sense la visita de tècnics que acreditessin que l'espai no reuneix els requisits per ser club cannàbic, tal com assegura el decret del consistori.

En el seu escrit, Herrera exposa que l'entitat sempre ha volgut 'fer les coses correctament' i que el precinte de l'Ajuntament, efectuat al setembre passat, està basat 'en fets no provats i per tant mentides'. El responsable de l'entitat recorda que el consistori els va atorgar la llicència d'activitats però que després un decret municipal assegurava que l'activitat de fumar cànnabis no es podia desenvolupar per tractar-se d'un local d'esbarjo.

Com a mostra de protesta, Herrera diu haver desprecintat les instal·lacions per obrir-les de nou als socis de l'entitat. El Club Cannem Mil·lenari està ubicat al carrer d'Adrià Gual, al barri de Can Magí.

El club cannàbic i els decrets municipals
Es tracta del tercer decret que fa el consistori per regular l'activitat del club de fumadors. Al juliol passat l'Ajuntament va suspendre la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis. La suspensió té un període d'un any i es fa per estudiar com s'ha de regular aquest tipus d'activitat.

L'Ajuntament va fer un nou decret aquell juliol perquè el club, que va reobrir portes a l'agost, només funcionés com a 'local social d'esbarjo'. El consistori afirmava que a la documentació presentada per l'entitat no constava 'de manera explícita' l'activitat com a club de fumadors.

El ple de setembre passat va aprovar que un grup de treball elaborés la regulació sobre clubs i associacions cannàbiques de Sant Cugat. El naixement de la taula va tenir el suport de totes les forces del ple a partir d'una moció inicial de C's.