L'EMD prendrà mesures urgents per aturar l'ocupació d'immobles a Valldoreix


  • Comparteix:

Imatge de la junta d'aquest dijous

Imatge de la junta d'aquest dijous

L'EMD de Valldoreix mou fitxa per buscar mesures urgents per acabar amb l'ocupació d'immobles al territori, xifrada en una quinzena de casos, segons fonts de l'entitat. La iniciativa arriba a través de l'aprovació d'una moció de l'equip de govern (CiU-Actuem) i C's, que denuncien l'incivisme i la brutícia que, diuen, generen aquestes situacions i s'han referit a l'ocupació de set cases del carrer Parc, on el president de l'entitat, Josep Puig, diu que hi viuen 37 persones.

El text de les dues formacions exposa que 'l'ocupació il·legal d'immobles està causant en alguns casos greus problemes de convivència i seguretat' entre els veïns dels entorns. Fonts de l'EMD situen els casos al carrer Tossal, passeig Guineu i al carrer Parc. Sobre aquest últim carrer s'ha referit el president de l'entitat, Josep Puig, que ha exposat una ocupació d'un nombre important de persones, 'algunes amb antecedents penals'. Puig ha assegurat que aquesta situació comporta problemes, entre ells de brutícia.

Josep Puig

Els carrers estan plens de merda de gossos, com deia la senyora. Casta. Jo no he vist mai que ells recullin una caca. Podem parlar dels subministres de llum, aigua i més coses...


Les accions urgents que proposen CiU-Actuem i C's passen per actualitzar el cens d'immobles ocupats, consciènciar els propietaris de l'adopció de mesures preventives, coordinar-se amb Mossos i Policia Local i reforçar els serveis d'inspecció dels habitatges ocupats o susceptibles de ser-ho.

La moció ha rebut l'oposició de la CUP-PC i ERC-MES. Des de la CUP-PC, el vocal Ferran Margineda considera que el text es desentén de l'exclusió social i criminalitza el col·lectiu okupa.

Ferran Margineda

Aquesta moció no només vulnera el dret de l'habitatge i també etiqueta un moviment que el defensa, que és l'okupa. Defensem el dret a l'habitatge digne.


El vocal d'ERC-MES, Noël Climent, ha lamentat que s'associï l'ocupació amb problemes de seguretat i creu que el text s'ha elaborat 'de cara a la galeria'.

Noël Climent

Abans d'aprovar aquest tipus de mocions, hauríem de buscar quines alternatives tenim per a l'habitatge en el nostre poble.


La moció aprovada a la junta de govern d'aquest dijous també 'se solidaritza amb aquells ciutadans que han de patir la presència d'aquest grups als voltants de les seves llars'.

L'ocupació, a la resta del territori
Al ple de Sant Cugat de febrer, es va anunciar que la Policia Local destinarà una unitat a la prevenció, el control i el seguiment dels immobles ocupats il·legalment a la ciutat. És una de les mesures recollides en la moció per combatre l'ocupació a Sant Cugat aprovada amb els vots de Convergència, C's i el PP. Hi han votat en contra la CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES, mentre que el PSC s'ha abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.