Una santcugatenca impulsa una campanya a Change.org per ampliar el radi de la T-12

Ampliar l'abast de la T-12 permetria anar en FGC fins a Barcelona / Foto: ACN

Societat

Publicat el 4/abr/16 per Albert Prat

La santcugatenca Melania Mill ha engegat una campanya a la plataforma Change.org per reclamar que la targeta T-12, un títol que permet fer viatges il·limitats a nens de quatre a 14 anys, sigui vàlida a totes les zones de transport i no només a la de residència dels infants. A hores d'ara, la iniciativa ha reunit més de 600 signatures i seran lliurades a la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz.

Segons la petició de Mill, la targeta hauria de permetre viatjar lliurement els infants per tota la xarxa de transport públic. Com a mínim, la campanya demana que es puguin adquirir targetes d'aquesta mena amb una tarifació esglaonada, com la que ja s'aplica a la resta de targetes integrades.

Mill assenyala que la campanya la va pensar espontàniament quan va voler comprar la T-12 per anar amb la seva filla a Barcelona des de Valldoreix, dues estacions que estan en zones diferents.

Melania Mill

Ho he fet perquè em vaig trobar que la meva filla va fer 4 anys, la vaig demanar i quan la vaig anar a buscar em van dir que no podia anar a Barcelona, que només podia fer-la servir per la meva zona de residència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La campanya vol arribar a les 1.000 signatures i per això, Mill ja s'ha posat en contacte amb col·lectius que poden donar-li suport i amb els consistoris de Barcelona i Sant Cugat.

Melania Mill

Vaig enviar-ho i no m'han contestat. També he enviat l'enllaç a les AMPA i les escoles per fer-ne difusió en col·lectius que puguin estar-hi interessats perquè es moguin. Potser és que a Sant Cugat tothom està acostumat a anar pagant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El consistori santcugatenc va aprovar el 2009 una moció que reclamava una mesura similar. Enguany, el ple de març va debatre sobre aquest títol de transport i va acordar allargar-lo fins als 16 anys amb una subvenció municipal.