Les Planes dedicarà dissabte de la setmana vinent una jornada festiva al record de mossèn Pere


  • Comparteix:

Pere Grau va ser el mossèn de les Planes durant cinc dècades

Pere Grau va ser el mossèn de les Planes durant cinc dècades

Les Planes homenatjarà mossèn Pere Grau, mort el novembre passat, amb una jornada festiva dissabte de la setmana vinent a les pistes esportives del districte. Les activitats, que s'allargaran fins a dos quarts de sis de la tarda, començaran a les onze del matí amb una missa amb música en directe a càrrec de l'Associació Rociera Andaluza de Rubí i amb les actuacions de l'Agrupació Cultural i Musical de les Planes i el Grup Coral de l'Elèctric. A dos quarts de dues s'inaugurarà el monument a l'homenatjat i, una hora abans, hi haurà parlaments en el seu record.

La festa continuarà a les dues del migdia amb una paella popular de germanor, que tindrà un preu de tres euros i que inclourà el pa, el vi i les postres. Els tiquets per l'àpat es poden comprar fins aquest divendres al Casal de les Planes, a Can Rectoret i al Centre Cívic l'Elèctric.

A les quatre de la tarda seguiran les actuacions, amb una peça teatral a càrrec de Play Grup Teatre. Mitja hora més tard serà el torn d'una actuació de Bollywood.

Una vida al servei dels planencs
Pere Grau va morir al novembre als 83 anys. Conegut com mossèn Pere, va rebre el 2007 el Premi Ciutat de Sant Cugat, per l'impuls en les millores socials i culturals al districte. Va ser rector de l'església de la Mare de Déu de la Salut de les Planes durant gairebé 50 anys. A títol pòstum, el ple de l'Ajuntament el va reconèixer com a fill predilecte de Sant Cugat.

Nascut a Pacs del Penedès el 1932, el religiós procedia d'una família pagesa. Una vegada ordenat sacerdot, va treballar amb persones amb risc d'exclusió social des de diverses parròquies mentre cursava estudis per a tècnic sanitari en radiologia.

El 1967 va ser destinat a la parròquia de la Mare de Déu de la Salut de les Planes, on va exercir una tasca destacada com a impulsor en les millores socials del districte. Va crear l'escola parroquial amb llar d'infants i aules d'EGB, un esplai, el centre d'acollida Ca l'Avi, que va ser el primer centre barceloní d'atenció a la gent gran, i el centre juvenil Nostre Club. La seva preparació mèdica el va portar a crear l'espai de socors de la Creu Roja amb ambulància, que va donar lloc a l'Assemblea Local de la Creu Roja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.