L'EMD de Valldoreix registra el mínim històric d'endeutament amb una ràtio del 16,5%


  • Comparteix:

EMD de Valldoreix / Foto: EMD

EMD de Valldoreix / Foto: EMD

L'endeutament de l'EMD de Valldoreix del 2015 registra el mínim històric i arriba a una ràtio del 16,57%, set punts per sota de la xifra marcada l'any anterior, amb una quantitat d'1,3 milions. La liquidació del pressupost es produeix amb un estalvi net d'1,8 milions i un romanent de tresoreria acumulat de 3,4, una part dels quals s'han injectat als comptes d'enguany. El termini de pagament a proveïdors es manté en els 15 dies com el 2014.

En una entrevista a Cugat.cat, el vocal d'Economia de l'EMD, Xavier Gavaldà, ha detallat que un dels motius per assolir el mínim històric d'endeutament ha estat una recaptació de plusvàlues molt superior del que tenien previst.

Xavier Gavaldà

Això es deu a tenir un bon conveni, a controlar les despeses i al fet que la generació de plusvàlua ha estat molt positiva. Aquests números ens permetran portar-ho tot al dia.


Gairebé 1,5 milions del romanent acumulat s'han injectat al pressupost d'enguany amb una modificació pressupostària a l'última junta de veïns aprovada amb els vots de CiU-Actuem i C's i l'abstenció de la CUP-PC i ERC-MES.

148.000 euros van a parar a despeses generals i 1,3 milions a inversions sostenibles, conceptes que no computen en la regla de la despesa que, a diferència de l'Ajuntament, l'EMD sí que ha complert.
Aquesta regla és una norma establerta a la Llei orgànica d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera per als ajuntaments.

El capítol d'inversions sostenibles finançaran la millora de l'accessibilitat de l'avinguda de Mas Fuster (400.000 euros), les urbanitzacions de la plaça de Maria Sabater (330.000) i del camí de la Salut fins a l'AP-7 (200.000), i la millora de la zona escolar i esportiva (241.000).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.